Niet schokkend maar wel grappig; de Telegraaf wil kennelijk Aleid Wolfsen weg hebben. Gisteren was het hen al opgevallen dat er een anti-Wolfsen petitie was:

Een paar boze inwoners van Utrecht zijn een actie begonnen om burgemeester Aleid Wolfsen weg te krijgen. (Telegraaf)

Nou daar zal echt iedere petitionaris blij mee zijn hoor met dat soort aandacht. Echter kennelijk het was de Telegraaf nog niet genoeg. Dus nu beginnen ze harder hun best te doen om de sneeuwbal aan het rollen te krijgen, met een bericht over een heuse “Run op petitie tegen Wolfsen”:

Maandag is er een run ontstaan op de online-petitie waarin de burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen, wordt opgeroepen per direct op te stappen. (Telegraaf)

Want er zijn sinds het laatste Telegraaf voorpagina artikel over de petitie weer enige tientallen ondertekeningen (veelal anoniem natuurlijk, want er is niks mooiers dan anoniem een petitie ondertekenen) bij gekomen. Dat noemen ze bij de Telegraaf een “run”.

Wat wordt het volgende artikel bij de Telegraaf over deze petitie? “Ophef rond massaal ondertekende petitie schokt Utrecht”?

En het dan volgende artikel? “Ophef rond Aleid Wolfsen die Wil van Het Volk van Utrecht negeert ondanks schokkende run op massaal ondertekende petitie”.

Dagelijks verschijnen er nieuwe petities op petities.nl, zo is er tegenwoordig ook een behoorlijke “run” op “onze” petitie, over Erwin Lensink, de waxinewerper, die nu vrij moet. Veel petities hebben te maken met een “run” zeker naar Telegraaf maatstaven. Toch kiest Telegraaf ervoor om dagelijks een bericht te wijden aan de anti-Wolfsen petitie en de andere petities te negeren.

Why?

Telegraafmedewerkers die dit willen toelichten worden verzocht contact op te nemen met waaromhoaxttelegraafantiwolfsenpetitie@krapuul.nl.

 

Update 13 september: en ja hoor er is weer schokkend nieuws op de frontpage van de Telegraaf:  Steun voor onlinepetitie tegen Aleid Wolfsen

 

Goh dat Telegraaf deze petitie steunt hadden we nog helemaal niet gemerkt. :D

 

Geef je op voor de dagelijkse Krapuul nieuwsbrief en mis niets