21ste eeuw, 2021:

7 december: Op de site van de Telegraaf wordt onder grote belangstelling van de internationale pers de inschrijving geopend voor de “Ik Wil Weg Uit Dit $#%& Land”-reis naar planeet Kepler 22b. De 150.000 fanatiekste Telegraaflezers zullen op 1 februari a.s. geheel op kosten van de mediasite in stasis worden gebracht en afgeschoten gelanceerd richting hun nieuwe tehuis.

13 december: Na waarschuwingen van het Dibi-instituut dat een populatie van 97,4% zure blanke mannelijke veertig-plussers niet levensvatbaar is, wordt de inschrijving opnieuw opgestart, ditmaal verdeeld in 6 categorieën van 25.000 lezers.

15 december: De Telegraaf waarschuwt dat zure blanke mannelijke veertig-plussers die zich voordoen als vrouwen in de leeftijdscategorie 18 t/m 34 jaar het risico lopen te worden gediskwalificeerd.

19 december: De lancering wordt één maand uitgesteld. Niet alleen zijn er mankementen in het Markuszower-III migratieschip aangetroffen, maar ruim 3000 vrouwelijke geïnteresseerden in de leeftijdscategorie 18 t/m 34 jaar blijken Hero Brinkman of Martin Bosma te zijn. Onduidelijk is hoe deze twee door de toegepaste webfilters zijn heengekomen.

20 december: Prof. Dr. Mr. Ir. Richard de Mos zakt voor de zeventiende maal voor de schriftelijke cursus Raketbesturing. Professor de Mos tracht de schuld bij de PvdA te leggen, maar fractievoorzitter Mei Li Vos verklaart volkomen bereid te zijn hem desnoods persoonlijk “goedschiks of kwaadschiks” de cockpit in te zullen schuiven.

22 december: Opnieuw problemen bij de vrouwelijke kandidaten. Een steekproef wijst uit dat meer dan 60% op de inschrijvingslijsten is geplaatst zonder daar toestemming voor te hebben gegeven. Er wordt onderzocht of deze personen kunnen worden vervangen door klonen van Lilian Helder en Fleur Agema.

27 december: Helder en Agema blijken niet op korte termijn kloonbaar te zijn. De enige kandidate die door haar genetische plooibaarheid wél snel succesvol gekloond kan worden, roept felle protesten op bij het merendeel van de mannelijke ruimtemigranten die geen enkele behoefte hebben aan een interplanetaire kolonie met 15.000 exemplaren van een 66-jarige Rita Verdonk.

 
2022:

10 januari: De Tweede Kamer neemt de motie Vos-van der Ham aan waarin de organisatoren dringend wordt verzocht “op te houden met klungelen en eens wat meer tempo te maken.”

16 januari: De Duitse regering stelt “enkele duizenden” rechtsextremistische vrouwelijke gedetineerden ter beschikking die zijn opgepakt in de periode 2012-2015. Volgens het Dibi-instituut moet dit “qua aantallen, zij het niet geheel qua diversiteit” nét voldoende zijn.

17 januari: De definitieve gelukkigen worden bekendgemaakt. Koningin Máxima houdt haar beroemde toespraak “Opschieten en wegwezen”.

21 februari: Een aantal reizigers weigert te vertrekken naar de lanceerplaats in Frans-Guyana “omdat daar allemaal negers wonen”. Na uitgebreid overleg met incassobureau Wodan & Donar (“Wie Niet Betalen Wil Moet Maar Voelen”) door wie tevens de beveligingstroepen voor Kepler 22b zullen worden geleverd, draaien de bezwaarden na een kort verblijf op de Intensive Care collectief bij.

1 maart: Om 15:07 plaatselijke tijd vertrekt de provisorisch gerepareerde Markuszower-III met aan boord 139.851 interstellaire migranten richting Kepler. Omdat de raket eerst moet versnellen tot de lichtsnelheid en aan het eind van de reis weer moet afremmen om zijn doel niet voorbij te schieten, zal de reis 631 jaar in beslag nemen. De landing is gepland op 1 maart 2653 om 15:07 (plaatselijke tijd). Opvallende afwezigen onder de vertrekkers zijn de Israelische vice-premier Chierd Wilders en zijn twee echtgenotes. “Ik zit hier prima, ik ben echt niet van plan 600 jaar in een diepvrieskist te gaan liggen, jullie bekijken het maar,” aldus de parlementariër.

 
Na 2022:

april 2028: Uit een onderzoek van de Anne Frank Stichting blijkt dat racisme in Nederland razendsnel op zijn retour is. “Het lijkt wel of met het vertrek van de Kepler 22b-reizigers de stop uit een badkuip is getrokken,” vertelt een zichtbaar gelukkige woordvoerder tijdens een persconferentie. Ook in de landen rond Nederland begint het effect zich steeds sterker te manifesteren.

23 juli 2031: Ontdekking van de FTL-aandrijving (FTL = sneller-dan-licht). Terughalen van de Markuszower-III is niet meer mogelijk, al zou het schip met FTL-motoren de afstand in een fractie van de geplande tijd hebben kunnen overbruggen.

2044: De sterkste El Niño sinds mensenheugenis veroorzaakt het sneuvelen van vrijwel alle warmterecords op aarde. Op initiatief van president Malia Obama wordt een wereldwijd onderzoeksprogramma gestart om de mensheid op andere planeten een nieuwe start te kunnen laten maken.

2052-2080: Eerste Menselijke Uitzwerming naar de verre uiteinden van het heelal.

2065: Op Aarde begint racisme nu ook in andere werelddelen sterk terug te lopen. Een poging van een kleine groep supremacisten om de macht in Texas te grijpen mislukt.

2137: Een experimentele variant van de FTL-aandrijving wordt ingezet om CO2 naar de buitenste ringen van Saturnus te transporteren. Het CO2-gehalte van de atmosfeer daalt in drie jaar van 750 naar 420 ppm.

2180: Het WIPCC verklaart de aarde opnieuw volledig geschikt voor menselijke bewoning. Een meerderheid van de overgebleven bevolking (5,1 miljard) heeft de blik echter nog steeds op de sterren gericht.

31 oktober 2197: Met het overlijden van de 144-jarige Jopie Loodgieter in een kliniek in Nieuw-Rucphen is het racisme op Aarde nu definitief uitgestorven. Zijn wens om te worden opgezet en tentoongesteld zal niet worden gehonoreerd.

2210-2230: Tweede Menselijke Uitzwerming. Aan het einde van deze periode zijn slechts iets meer dan 2,7 miljard originele Aardbewoners over.

2380-2420: Derde Menselijke Uitzwerming Ondanks een beroep van de autoriteiten de aarde niet verder te ontvolken vertrekken nog ruim 1 miljard mensen, voornamelijk richting Cygnus en Lyra.

±10 oktober 2398 (datum iets onzeker door tijddilatatie): Succesvolle vestiging van een kolonie op Kepler 22b. De 400.000 kolonisten zijn afkomstig uit de sectoren Afrika (30%), India (30%), China (25%) en Arabië (15%)

1 januari 2600: Samen met nog 2900 andere planeten treedt Kepler 22b toe tot de Planetenfederatie. Het heelal gaat feestend de 27e eeuw in.

mei? 2649: Een onleesbaar geacht datakristal in een universiteitsbibliotheek op Kepler 22b wordt alsnog gedeeltelijk gedecodeerd en blijkt gegevens over een vergeten lancering in 2022 naar de planeet te bevatten. Men besluit de reizigers met een wereldomvattende omniculturele manifestatie welkom te heten

26-28 februari 2653: Op de Markuszower-III worden alle 139.851 migranten succesvol uit stasis gewekt.

1 maart 2653, 15:07 (plaatselijke tijd): Landing op Kepler 22b.

1 maart 2653, 15:08: Oeps.
 
Naschrift: Na herhaalde eisen van de nieuwkomers dat de 18 miljoen bewoners van Kepler 22b zich aan hén dienden aan te passen op grond van wie het eerst was vertrokken, werd besloten de groep te huisvesten op een van de Noordelijke Eilanden, die wegens een gemiddelde temperatuur van 287K (14°C) als onleefbaar werden beschouwd. Na aankomst werd het eiland prompt omgedoopt tot “Tellegraaufland”, waarbij de meerderheid zich in de agglomeratie “Henkenninritstat” (zie afbeelding) vestigde. Wat deze archaïsche namen precies betekenen is niet bekend.

 


Henkenninritstat in het pre-vervalstadium (±2672)

 
(Met dank aan auteur Arnold Drake die in 1969 ook al eens een astronaut liet voorbij-FTL-reizen door zijn eigen planeetgenoten. Gelukkig is deze Vance Astrovik uiteindelijk goed terechtgekomen en hoefde niet naar Texel te worden verbannen.)

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.