– gouden kans om Bruin I uit elkaar te spelen!
Crisis in de PVV. VVD betrapt op grootschalige pensioendiefstal. Gaat de PVV dat dekken? Zal het CDA nog een keer de rug buigen voor het gedoogwrak? Daarom is het van zo groot belang, dat de geboden kans om op een eerbare manier af te komen van het rampkabinet Rutte-Verhagen, nu eens kordaat wordt aangegrepen. Hieronder leggen we uit, hoe dat zou kunnen.

Dus, Oogjes Open en Snaveltjes Toe!

Wilders twitterde op 19 januari bij de lunch het volgende:

Zoals Krapuul al vaststelde, had de Grote Blonde Lijder tevoren drie (drie!) dagen lang gezwegen. Blijkbaar waren de negatieve reacties op zijn Beatrix-tweets hem niet in de koude kleren gaan zitten. De PVV-vote was ernstig aan het afkalven. Ratten verlaten het zinkende PVV-schip. De NRC, Trouw en zelfs De Telegraaf begonnen ernstig op Krapuul.nl te lijken.

Goede raad is duur. Maar, gelukkig, je kunt altijd terugvallen op een kreet in de vorm van een tweet. Volgt beraad met Martin Bosma, de architect van de PVV-maffia.

Hoewel de loze kreet van 2010, dat verandering van de 65-jarige AOW-datum voor de PVV een “breekpunt” in coalitie-onderhandelingen zou vormen, al in de nacht na de laatste kamerverkiezingen door Wilders opzijgeschoven was, tot woede en verdriet van vele aanhangers, moest er toch in die hoek “damage-control” gezocht worden. Want  excuses maken naar het grote deel van de achterban dat zich verraden voelt, dat past niet in de Zeven Gouden Regels van de PVV.

“Verzin een LIST, Tom Poes!”, was Geert zijn boodschap aan Martin. “En laat Raymond [de Roon] er buiten. Die komt wel weer aan de beurt als er knieschoten moeten worden gelost.”

Martin antwoordde ommegaand:

“Hoogvereerde Lijder, we moeten een groot risico nemen. De discussie verplaatsen naar een nieuw kader van angst en ontevredenheid. Maar niet ten koste van de nodige bezuinigingen en belastingverhogingen. Anders komt Uwe Hoogheid in de onderhandelingen met VVD-CDA straks klem te zitten. Als u mij toestaat.

We moeten als het ware nieuw geld scheppen. En dat kán! Dat kan bij de pensioenfondsen. Vraag aan Ino [van den Besselaar, red.] hoe dat kan!”

En dat kon. Dank zij de slapheid van alle linkse partijen.

Om een reden die mij nog steeds grotendeels ontgaat, houdt het kabinet sinds Donner op Sociale Zaken (!) vast aan een berekening van de dekkingsgraad van de pensioenfondsen die met de werkelijke vooruitzichten weinig van doen heeft. Het komt erop neer, dat de toevallige rentestand op 31 december van enig jaar zou moeten bepalen, wat de vooruitzichten van een pensioenfonds zijn. In het pensioenakkoord van eind 2010 zijn regeringspartijen, vakbonden en PvdA daarmee (onder andere) akkoord gegaan.

Op dit moment dus, nu de ECB kiest voor 1 of zelfs misschien straks 0% rente op leningen, komt de berekende positie van grote pensioenfondsen als het ABP uit op ongeveer 90%. Dat heeft natuurlijk niets met de werkelijke vooruitzichten te maken. Het rendement op de ABP-beleggingen van pensioenreserveringen was in 2011 gelijk aan 4,8%. Dat had meer kunnen zijn, als ze niet in de composite dinges van Amerikaanse banken hadden belegd. Daarvoor moeten de verantwoordelijke mensen nog steeds worden bestraft, want waarvoor hebben we hen anders aangenomen, dan dat ze uitkijken dat wij niet door Goldman Sachs of anderen belazerd worden?

Ik kan dus niet anders dan onderschrijven wat Ino van den Besselaar van de PVV zaterdag in de Volkskrant schreef, namelijk, dat de druk op de pensioenfondsen, om mij te korten vanwege een tijdelijke renteverlaging, grote onzin is. Wilders onderschreef het betoog van Ino, omdat hij het vreselijk moeilijk heeft om nog door z’n achterban te worden begrepen, na zijn Beatrix-tweets. Dus staat Geert zijn Naam ook onder het stuk.

Plotseling doemt een issue op, waarbij werknemers en werkgevers hetzelfde belang hebben. Werkgevers hebben geen zin om extra premies op te brengen voor het pensioen van hun werknemers en vakbonden menen hetzelfde voor de werknemersbijdrage. Terwijl ze ook denken (hoop ik) aan de belangen van hun gepensioneerde leden.

Als links en PVV samen dit punt aanpakken met, bij voorbeeld, een initiatiefwet, dan zal het Rutte-huis te klein zijn.

Dus ik zou zeggen: “DOEN!”

Ik ben benieuwd, of Geert Wilders het zich nog een keer zal kunnen veroorloven om zijn kiezers (“AOW met 65!”) in de steek te laten.

Belangwekkende tijden. Maar ik zie Bruin I niet eerder dan 15 maart breken. Vroeg genoeg. Maar te laat voor damage control.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.