Kijk ik van de week even naar Terzake op Canvas TV, komt daar een Spaanse gemeente voorbij die dé oplossing heeft voor het verderfelijke kapitalistische systeem waarin wij leven.
De Spaanse gemeente Marinaleda heeft dé oplossing voor alle ellende.
De burgemeester is van het type Che Guevara. Heeft de pest aan kapitalisme en neoliberalisme en dat al dertig jaar. Op zijn achttiende werd Juan Manuel Sánchez Gordillo burgemeester van Marinaleda en dat is hij tot op de dag van vandaag nog.

In Marinaleda woon je voor € 15,- in de maand onder de Spaanse zon, je moet het wel even zelf je huis bouwen maar de materialen om te bouwen worden verstrekt door de gemeente, gratis en voor niets! Geen speculatie op grondprijzen en geen banken, die laatsten komen er niet in en die eersten al helemaal niet.

Het hele verhaal klinkt natuurlijk bekend; pik het land in van de aristocraten en verdeel het onder de mensen die daar weer hun gewassen op verbouwen. Het is weer eens iets anders dan de boel plat asfalteren, nietwaar?
Waar gaat dit over denkt u? Kijk zelf even naar de aflevering van Terzake: HIER.

Is dit nu de oplossing? Is het een utopie waarin die mensen leven? Een beetje wel natuurlijk. Men betrekt de materialen wel bij de bedrijven waar men zo de pest aan heeft. Aan de andere kant niet, want richten we zo de wereld in, dan gaat het een stuk beter volgens mij.
Helaas heeft de geschiedenis ons geleerd dat wij hier als mens niet mee om kunnen gaan.

Tot slot even een strakke quote van Gordillo:

They all thought that the market was God, who made everything work with his invisible hand. Before, it was a mortal sin to talk about the government having a role in the economy. Now, we see we have to put the economy at the service of man.

Mocht u zich ’s avonds vervelen als er niets op TV is, kijk dan eens naar Terzake. Informatief en een goed alternatief voor Beau ‘het ligt niet aan mij’ van Erven Dorens.
Eigenlijk best jammer dat die afvallige Belgen zich in 1830 zo nodig moesten afscheiden want ze maken uitstekende TV.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.