Martin Schulz, president Europees Parlement (© Raimond Spekking / CC-BY-SA-3.0 (via Wikimedia Commons))

De pers en de andere media zijn er, om ons voor te lichten over wat er buiten ons dagelijks gezichtsveld zoal voorvalt. Dat is niet altijd leuk om te zien en te horen. Daarom heeft men de gewoonte aangenomen, om dat nieuws ofwel te negeren, ofwel te vervangen door onzin-verhalen. Dat is nog goedkoper ook.

Maar die trieste lolbroekerij à la DWDD, P&W, PowNews en EO-praat zal ons nog lelijk opbreken, nu serieuze mensen zich gaan bezighouden met de collectieve waanzin die zich sinds een paar jaar van dit kikkerlandje meester heeft gemaakt.

Dan bedoel ik in dit geval de fascistische oproep van de PVV om anoniem te klagen over een bepaalde bevolkingsgroep. Van Wilders, de Dutz-Freund van neo-nazi ethnic cleaners bij PI (Zie Stürzenberger, hier op Krapuul), kon je dit verwachten. Maar dat de Nederlandse minister-president, de heer Rutte van de VVD, steeds maar weigert om zich publiekelijk te distantiëren van dat PVV-initiatief, dat is toch echt een tandje teveel voor gewone liberalen als Verhofstadt, de leider van de liberale fractie in het Europarlement.

Maar tien tegen een, dat de mainstream van de huidige Nederlandse pers zich straks, als het PVV-meldpunt, getolereerd door de Nederlandse regering, in het EP aan de orde komt en met grote meerderheid zal worden veroordeeld, zal bepalen tot persoonlijke verdachtmakingen tegen Groenen-leider Cohn-Bendit en Liberalen-leider Verhofstadt. Methode-Castricum, kortom.

We weten natuurlijk nog niet zeker, of liberaal-conservatieven en christendemocraten niet een uitweggetje zullen vinden om aan een debat over de Nederlandse fascistisering te ontkomen. Maar de nieuwe EP-voorzitter Schultz schijnt vastbesloten, om de zaak plenair te behandelen.

De Duitse sociaaldemocraat Martin Schulz is niet de eerste de beste. Ik maakte hem verschillende keren in Brussel mee op bijeenkomsten. Een scherpe en integere politicus, lijkt het.
Hij is terecht bekend om zijn dodelijke aanval op Berlusconi, een paar jaar geleden. En ook tegen de Hongaarse premier Orbán weerde Schulz zich een paar weken geleden voortreffelijk, toen die in het EP zijn fascistische ombouw van de Hongaarse grondwet kwam verdedigen.

Rutte heeft zich – taktisch – aan een Orbán-achtige afgang in het EP onttrokken. Hij zou het hebben moeten opnemen tegen zijn partijgenoot (!) Verhofstadt (leider van de Euroliberalen) en de nog immer vlammende Dani Cohn-Bendit van de Groenen. In plaats daarvan is hij op visite gegaan bij Schulz. Misrekening!

Nu blijkt, dat Schulz helemaal niet onder de indruk is van lachebekje Mark, wordt het straks feest in het EP. Zelfs de VVD-vertegenwoordigers in het EP steunen Rutte maar halfbakken. Het CDA al helemaal niet: De christendemocratische fractie, waarvan ze deel uitmaken, is zelfs de initiatiefneemster van de uitnodiging aan Rutte om zich te komen verantwoorden!

Wie blijft er dan over? – Juist: Barry Madlener en zijn zielige driemanschap van de PVV in Europa.

Wat een afgang voor Nederland!

  • De omhooggevallen politie-agent,
  • krijssie-krijssie steenfabriek,
  • halleluja-Hartong van Fjordman en Breivik – dat zullen de enigen zijn, die samen met
  • UKIP-britfascisten,
  • Hongaarse Jobbik-knieschieters en de
  • beschamende steun van het Vlaams Belang en de
  • FPÖ,

begrip zullen hebben voor Mark Rutte.

Krapuul is helaas meestal gedwongen om achteraf commentaar te leveren.  Nu doen we het eens een keer vooraf. Deze keer dagen we het Nederlandse journaille uit om met reiskostenvergoeding eens zelf in Straatsburg of Brussel te gaan kijken, of Krapuul niet gelijk heeft.
Godvergeten navelstaarders! Doe je werk eens en vertel eerlijk aan het publiek, wat een figuur we bezig zijn te slaan!!

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.