En wij maar denken dat we nog wat te vertellen hebben of dat staken zinvol is, vergeet het maar. Als de voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi in de Wall Street Journal verklaart dat: “het Europese sociale model verleden tijd is” moeten we echt de stormbal gaan hijsen en alle hens aan dek schreeuwen.

Deze man is ook weer zo’n figuur die eerst bij de Goldman Sachsbank werkte en het is natuurlijk leuk voor hem dat hij aan zijn thuisfront deze mededeling kan doen. Zo werkt Goldman Sachs namelijk, de door hen opgeleide “topeconomen” worden de wereld ingestuurd om op deze hele planeet de politiek te indoctrineren en zo de Goldman Sachs Supergeldmachine verder te voorzien van poen. Dat er daarbij miljarden mensen ondergeschikt worden gemaakt aan hun doel en liggen te creperen vanwege alle “noodzakelijke” bezuinigingen zal ze worst wezen. Het is voor hen een spelletje, wat moet je immers met al die miljarden??

Jeffrey Sachs (zal wel familie zijn) wil halverwege dit jaar de wereldbank wel gaan leiden en zo spreidt Goldman Sachs zijn tentakels verder over de wereld uit.

De Minister President van Italië, Mario Monti was ook al een adviseur van Goldman Sachs.
De nieuwe Minister President van Griekenland, Lucas Papademos, heeft een verleden bij deze Amerikaanse zakenbank.
En jawel hoor, in de politieke top van Nederland bevindt zich ook een medewerker van de Goldman Sachs bank:

Victor Halberstadt is al sinds 1991 lid van de “Board” of International Advisors” van de Goldman Sachs bank en was kroonlid van de Sociaal Economische Raad. Tevens is hij een vertrouwenspersoon van het Koninklijk Huis(!) en momenteel één van Premier Rutte’s adviseurs(!).

Ben benieuwd wanneer Rutte vervangen gaat worden, en dat allemaal in het landsbelang uiteraard.

Hier kun je een interview met die Halberstadt lezen, waarin hij naast andere onzin ijskoud beweert dat Goldman Sachs geen schuld heeft aan de kredietcrisis. Ook zijn lijst van nevenfuncties is aardig om te lezen en wat er in de bedrijven waarvoor hij werkt(e) allemaal is gebeurd, voert in dit bestek helaas te ver om te bespreken, maar misschien vallen er heel wat kwartjes.

Goldman Sachs heeft Griekenland met opzet aan de rand van het bankroet gebracht, als je het nog niet gezien zou hebben of niet kan geloven: hier is een goede aflevering van VPRO’s Tegenlicht te zien over dat onderwerp. De rillingen liepen me over het lijf vanwege de koelbloedigheid van die lui. Mensen die daar opgeleid zijn en een welhaast pathologisch tekort aan inlevingsvermogen hebben, horen nergens ter wereld thuis in politiek noch andere bestuursorganen, een betere plek lijkt me een afkickkliniek voor gokverslaafden.

Ook het geld van de hier opgespaarde pensioenen willen ze wel hebben, als je even de andere kant op kijkt is het gejat:

Het grootste pensioenfonds van Nederland, het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP), heeft Goldman Sachs voor de rechter gedaagd wegens misleiding. De algemene verwachting is dat Goldman Sachs er in deze procedure met een relatief kleine schikking vanaf komt, zonder dat zij schuld hoeven te erkennen.

Schoonmakers die staken om van dat rotloontje af te komen, postbezorgers die moeten werken voor een paar euro per uur, terwijl PostNL het basissalaris van de bestuurders Jan Bos en Herna Verhagen in 2012 en 2013 geleidelijk gaat verhogen tot 475.000 euro.
Het basissalaris hè. Daar komt de hele andere boel dan nog bij.

Ze weten denk ik wel dat ze overgenomen gaan worden door UPS ofzo, en krijgen dan een miljoen of tien mee volgend jaar, want het is zo vreselijk allemaal voor die bestuurders, snap je?

 

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.