Pim Fortuyn was vermoord. De mensen die hem aanhingen maar niet begrepen waren hun ‘leider’ kwijt, maar bij mij was het geslagen gat nog groter. Tenslotte had ik van iedere mogelijkheid gebruik gemaakt om mij af te zetten tegen wat ik dacht dat het ‘gedachtegoed’ van Pim Fortuyn was.
Ik voelde mij opeens niet vrij meer om te zeggen wat ik vond. Volkert van der Graaf werd bedankt.

Het trauma
Na de moord op Pim Fortuyn veranderde Nederland. ‘Demoniseren’ mocht absoluut niet meer. Daar waar de media Pim Fortuyn nog keihard aanpakten, was zo’n aanpak na de moord uit den boze. Je weet tenslotte nooit of er een gek opstaat die vanwege wat jij gezegd zou hebben het heft in eigen handen neemt.

Tot op de dag van vandaag zijn de gevolgen van dit trauma nog te merken. Als Pim Fortuyn vond dat het onmenselijk was om mensen na vijf jaar terug te sturen naar hun eigen land omdat het daar weer veilig was, en dat je mensen daarom beter in hun eigen regio kon opvangen, vielen al de media over hem heen. Schande dat iemand dit vond. De Nederlandse Le Pen was opgestaan. Grote koppen in de kranten.

Vanaf de opkomst van Wilders, is het stil geweest. Wel kritische stukken, maar stille kritische stukken. Dat is tenminste mijn mening. De PVV kan roepen dat Nederland overspoeld wordt door de Islam en ik lees geen koppen in de krant dat dit leugens zijn met als doel zijn eigen zakken te vullen. Volgens mij uit demonisatie-angst.

Gekken
De vraag is waarom ik het niet in mijn hoofd zou halen om een aanslag te plegen en een ander dat wel doet. Die vraag heb ik voor mijzelf wel beantwoord. Het zijn gekken.
Volkert van de G., Mohammed B., Anders Breivik, Merah en ga zo maar door. Ze zijn gestoord. Iets anders kan ik er niet van maken. De vraag is of ik mijn mond moet houden omdat er gestoorden rondlopen.

Nee, dat ga ik dus niet doen. Zodra ik iemand doelbewust zou gaan aanzetten tot het plegen van een aanslag, dan moet jullie direct ingrijpen.
Ik schrijf op Krapuul. Kritisch, cynisch, satirisch en vergroot vaak dingen uit. Stel, er is een gek die het recht in eigen hand neemt die achteraf verklaart dat hij altijd mijn stukken las. Ben ik dan medeverantwoordelijk aan zijn handelen? Mijn mening is gelukkig van niet. Als ik dat wel zou vinden, zou ik er direct mee stoppen. Ik ben dus ook  van mening dat de PVV niet medeverantwoordelijk was voor Breivik, of dat Melkert medeverantwoordelijk was voor Volkert van der Graaf.

Gekken die een aanslag plegen brengen de samenlevingen jarenlang schade toe en dat is de bedoeling ervan. Om elkaar achteraf in de haren te vliegen over de daad van een gek, is te veel eer voor ze. Je kan dit soort daden alleen maar verafschuwen en veroordelen.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.