De tientallen miljoenen te deporteren moslims en de Wilders aanhang

Sommige mensen geloven bijna alles, zo zijn er bijvoorbeeld mensen die denken dat Geert Wilders nooit gezegd heeft dat er tientallen miljoenen moslims uit Europa gezet moeten worden. Zijn woorden zouden “verdraaid” zijn door “de linkse pers”. “Wilders is eigenlijk een heel redelijke vent” en “zo kan hij het nooit bedoeld hebben” of, deze is ook leuk, “het was een rekenfout maar hij wil het niet toegeven”.

Internet stikt van de apolegeten die zich in duizend bochten wringen om dit uiterst kwalijke aspectje van De Grote Leider met de mantel der liefde te bedekken. Zo krijg je bij voorbeeld situaties als onderstaande;

wilders nieuws vanochtend, artikel was overigens al verwijderd bij dagelijksestandaard toen ik dit vanochtend bij news.google zag staan

Bovenstaand trof ik vanochtend tussen het “wilders nieuws”. Een artikeltje waarbij de wens de vader is van de gedachte. Was het maar een mythe, he verdwaalde aanhangers? Helaas voor jullie, het is geen mythe; het is de duistere kant van jullie Grote Geniale Geert;

Geert Wilders heeft op 14 juni in een interview met de Deense TV gezegd dat hij tientallen miljoenen moslims uit Europa wil zetten:

Tekst:

Alle moslims in Europa die problemen veroorzaken, moeten worden uitgezet en van hun nationaliteit beroofd. Het gaat daarbij om ‘miljoenen, tientallen miljoenen’ mensen. PVV-leider Wilders heeft dit zaterdag gezegd in een interview voor de Deense televisie. meer bij Volkskrant

Beeld:

Hierna ontstond een discussie of er überhaupt wel tientallen miljoenen moslims in Europa zijn. Daar komt de mythe van de “rekenfout” vandaan. Er zijn in Europa (dus niet alleen binnen de Europese Unie) inderdaad tientallen miljoenen moslims. Dit wordt door veel Wilders-aanhang gespind als “Wilders heeft dus gelijk”.

Dat Wilders dus kennelijk ook miljoenen moslims uit Europa wil zetten die al vele generaties lang, honderden jaren, in Europa wonen, in landen buiten de EU, daar hoor je de Wilders aanhang dan weer niet over.

Op 4 juli 2009 stond dit interview in de Volkskrant, waarin Geert Wilders bevestigt dat hij tientallen miljoenen moslims uit Europa wil zetten:

Was uw uitspraak op 14 juni in Denemarken over het uitzetten van tientallen miljoenen moslims uit Europa een slip of the tongue?
‘Nee.’

Ze was op zijn minst onhandig en niet precies. Zelfs De Telegraaf gebruikte in een commentaar het woord ‘kwalijk’.‘Als ik meer tijd had gehad, had ik meer context kunnen geven. Ik doelde niet alleen op criminele moslims. meer bij Volkskrant

Nee over Wilders’ deportatie-plannen bestaat geen enkele twijfel. Wat wel nog onderzocht kan worden is wat dan die Wilders aanhangers beweegt die net doen alsof Wilders dit nooit gezegd heeft/nooit gezegd kan hebben/wel gezegd heeft maar niet zo bedoeld heeft.

29 gedachten over “De tientallen miljoenen te deporteren moslims en de Wilders aanhang”

 1. Toch opmerkelijk dat de aanhangers die Wilders juist prijzen om zijn ‘duidelijke taal’, zich toch steeds in allerlei bochten moeten wringen om bepaalde uitspraken goed te praten.

  Het meest creatieve excuus die ik ooit gehoord heb is toch: “Wilders wil de koran niet echt verbieden. Wat hij met die uitspraak wou zeggen is: dat als koran is toegestaan mein kampf ook legaal zou moeten zijn.”

  Dus door op te roepen tot een verbod op de koran, wil hij er eigenlijk voor pleiten mein kampf legaal te maken? Wat een logica….

  Duidelijke Geert spreek blijkbaar toch niet van die duidelijke taal…

 2. Dat zou eens onderzocht moeten worden. Wat beweegt die mensen om massaal de uitspraken/standpunten van de Wilders/PVV te ontkennen?

  Volgens mij zie je dit verschijnsel, in deze omvang, alleen bij PVV aanhangers.

 3. Dat is een beetje moeilijk objectief te meten, maar je mag rustig van mij aannemen dat ik dat heel erg vaak zie.

 4. Geef eens aan waar Wilders heeft gezegd dat “tientallen miljoenen moslims moeten worden gedeporteerd ” Volgens mij heeft hij dat nooit gezegd. Maar help me eens.

 5. Ja, quote even voor mij de zinsnede “Tientallen miljoenen moslims moeten worden gedeporteerd”Ik kan hem niet vinden. Jij vast wel als je zo stellig bent in je bewering

 6. Misschien moet je even naar het video’tje kijken. Hij zegt daar dat er tientallen miljoenen moslims zijn die problemen geven en als ze niet braaf willen zijn over hun zegt hij “we will send you away”. Het wordt een paar keer herhaald.

  Hij bevestigt het ook in het volkskrant interview hierboven.

  Wat is precies je probleem?

 7. U ziet het ‘massaal ontkennen’ vaak maar u kunt niet aangeven waar u het zo vaak ziet. Neem maar rustig van mij aan dat zoiets erg op een verzinsel lijkt. Een onderbuikgevoel dus.

 8. Nee hoor ik zie het heel vaak. En als ik iets heel erg vaak zie dan komt het dus heel erg vaak voor. Het is allemaal niet zo complex.

 9. Wilders zegt dat alle moslims die zich die crimineel gedrag vertonen dan wel de westerse rechtstaat afwijzen dienen te vertrekken. Op herhaalde vragen over hoeveel het er zijn maakt Wilders een schatting van tientallen miljoenen, wat mij ook nogal veel lijkt.
  Maar op zichzelf is er niks mis met de gedachte dat je immigranten die zich niet gedragen het land uitzet.
  Maar Wilders spreekt nergens over het deporteren van miljoenen moslims.
  Als ze zich gedragen zijn ze welkom, zo zegt hij.

 10. Op de vraag wat hij met die tientallen miljoenen moslims wil doen zegt hij “we will send them away” en “send away” iemand uit een land/werelddeel heet in het Nederlands “deporteren”.

  Zoek anders eens op wat “deporteren” betekent. Dat betekent niet “onder begeleiding van marsmuziek, luid geschreeuw en honden, en gehuld in zwart leren jassen, een minderheidsgroepering het land uit ranselen” hoewel ik niet uitsluit dat dat de invulling is die men er aan wil geven; het betekent gewoon “het land uitzetten”.

 11. Het gaat niet om de betekenis van deporteren, het gaat om degenen wie dat kan treffen.
  Het betreft enkel zij die crimineel zijn en/of de rechtstaat willen ondermijnen.
  Daar zijn jullie het toch ook mee eens ? Dat die moeten vertrekken.

 12. Hij heeft gezegd dat dit tientallen miljoenen moslims betreft. We zijn het dus eens. Alleen ontken jij het dat je het er mee eens bent.

 13. Blijf lekker zien wat je wilt zien. Op verschillende andere momenten, zowel voor als na dit moment, heeft Wilders duidelijk gemaakt wat hij bedoelt.
  Remigratie, remigratie, remigratie.
  Wie daarbij graag deportatietreinen in zijn hoofd haalt moet dat gewoon doen. Dat recht heb je.

 14. Om de noodzakelijke deportatie van grote hoeveelheden moslims succesvol te laten verlopen hebben we ook een staat van oorlog met Marokko en Turkije nodig, spijtig dat Wilders dat feit niet wil onderkennen.

 15. Best is de deportatie te voet te organiseren, door een beveiligde corridor en onder escorte ,te beginnen in Z Europa om opstoppingen te vermijden. Aan de straat van Gibraltar op schepen laden en aanmeren voor de Noord Afrikaanse kust.

 16. Als je een volksverhuizing van tientallen miljoenen mensen organiseert krijg je de staat van oorlog met diverse landen er vermoedelijk gratis bij.

 17. tientallen miljoenen,en toch is er geen enkele sprake van massa immigratie,hoe kan dat nou ?

 18. #24 Margereeta Margereeta je hebt internet, dan kun je ook met Google zoeken. Er zijn in heel west-europa 13 miljoen moslims. Waarvan de meeste in Frankrijk wonen (5 milj), zal ongetwijfeld met het koloniale verleden te maken hebben. Dus als Goudpruikje zegt dat er tientallen in west-Europa wonen zit hij als geachte afgevaardigde gewoon uit zijn nek te kletsen en te liegen.

  Hoe komt het nou toch dat er in Nederland ca 900.000 moslims wonen? Nou weet je, Nederlanders waren zo voortvarend dat de industrie liep als een trein, ze kwamen arbeiders tekort. Maar die conservatieven wilden niet dat vrouwen gingen werken, dat was ongepast, de vrouw hoorde thuis! Dus werden er eerst Spanjaarden en Italianen gehaald om het zware en vieze werk te doen. Als die een leuk centje hadden verdiend gingen ze naar huis om een eigen bedrijf te beginnen. Daarna kwamen de Turken en de Marokkanen, nog steeds om hetzelfde vieze en zware werk te doen, dat de verwende Nederlanders niet wilden en niet willen doen. Hun kinderen hebben hier geleerd en zo blijven ze hier, om een bijdrage aan onze samenleving te leveren. Net als de Polen nu naar Nederland komen om het vieze en vuile werk te doen. O en ze zijn niet gekomen omdat de linkse mensen ze hebben uitgenodigd hoor, ze zijn gekomen omdat de rechtse grote bazen nog meer wilden verdienen, maar niet meer wilden betalen aan loon en zeker niet de vrouwen wilden laten werken. Verder zijn er natuurlijk ook niet immigranten moslim, ja ook dat kan voorkomen. Dus wat was nou je punt?

  Landen Aantallen (bron Wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Islam_in_West-Europa)
  Frankrijk 5.000.000
  Duitsland 3.300.000
  Verenigd Koninkrijk 1.500.000
  Italië 1.000.000
  Benelux-landen 1.300.000
  Spanje 450.000
  Scandinavië 350.000
  Zwitserland 350.000

 19. jvdheuvel Schreef:

  Misschien moet je even naar het video’tje kijken. Hij zegt daar dat er tientallen miljoenen moslims zijn die problemen geven en als ze niet braaf willen zijn over hun zegt hij “we will send you away”. Het wordt een paar keer herhaald.

  Probeer het eens.
  Geloof het of niet maar hij is gewist.!!!!!!!!!!!!!!!!!

 20. Pingback: Liberté, fraternité et égalité | Krapuul

 21. Pingback: Fractieleiders pinnen Wilders eindelijk eens vast #APB2016 | Krapuul

Reacties zijn gesloten.