VVD’er Bas van ’t Wout

Maak kennis met Bas van ’t Wout. Zijn beste vrienden noemen hem ook wel Nosferatu. Nosferatu wil een Amsterdam waar nette mensen met normale inkomens in auto’s kunnen rijden en goedkoop kunnen parkeren.

Paupers, daar heeft Nosferatu eigenlijk een hekel aan. Daarom is Nosferatu lid van de commissies Werk, Participatie en Armoede (WPA) en Verkeer, Vervoer en Luchtkwaliteit (VVL). Daarnaast is hij lid van de Regioraad. Van ’t Wout is in het dagelijkse leven communicatieadviseur. Eerder werkte hij als politiek assistent van Geert Dales en Mark Rutte.

Werk zoeken voor Amsterdamse bijstandstrekkers. En waar er dan geen werk is in Amsterdam het werk zoeken buiten Amsterdam. Best cool allemaal. Beetje out of the box denken.

Maar nu komt de superliberaal in Nosferatu om de hoek kijken: hij wil werklozen waarvoor buiten Amsterdam een baan gevonden wordt verplicht laten verhuizen. Het staat er echt.

Het college vindt het niet zo’n goed idee.

Het College is daarbij ook van mening dat het in de discussie over het accepteren van arbeid niet moet gaan over het wel of niet kunnen opleggen van een verplichting tot verhuizen. Burgers bepalen zelf waar ze wonen en hoe ze hun woon-werk verkeer organiseren. Relevanter is de vraag wat een passende baan is en welke reisduur en -kosten we redelijkerwijs kunnen opleggen aan mensen met een bijstandsuitkering. Het College zal hier geen eigen beleid op gaan voeren en wacht eventuele plannen van het kabinet op dit punt af (reactie college).

Hier zakt toch je broek van af. Kan deze patjepeeër dat niet zélf verzinnen?

Moet deze debiele VVD-kleuter, deze nep-liberaal, werkelijk aan het handje worden meegenomen zodat grote mensen hem kunnen uitleggen wanneer je wel, en wanneer je niet iemand kan dwingen om te verhuizen?

Het college wacht eventuele plannen van het kabinet op dit punt af. Nu komt de grote grap: Nosferatu staat op de 27e plaats van de VVD-kandidatenlijst. Dus met een beetje geluk kan hij vanaf september aanstaande de landelijke politiek gaan vervelen met zijn studentikoze borrelpraat, voor een vorstelijk salaris, dat spreekt natuurlijk vanzelf.

Ik heb een beter idee: pek met veren voor deze psychopaat.

En ga over tot de orde van de dag.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.