De meeste Saharouis zijn gevlucht uit West-Sahara na de invasie door Marokko. De vluchtelingen worden in de regio opgevangen, vooral in Algerije waar zij worden beschermd tegen de Marokkaanse luchtmacht. Ondertussen worden hun grondstoffen geplunderd door Marokko. Daar voeren de Saharoui actie tegen en met succes. Hier is nieuws daarover uit Zwitserland en hier is nieuws uit Zuid-Afrika waar een fosfaatschip met lading voor Nieuw-Zeeland is betrapt.

In Nederland is er weinig belangstelling voor. Dat is jammer want hier wordt strooizout uit West-Sahara verkocht aan Rijkswaterstaat.  Kort-door-de-bocht: u bent dus medeheler van deze grondstof die is geroofd uit een land waarvan de bewoners zijn verjaagd.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.