Waarom opnieuw het wiel uitvinden?

Waarom opnieuw het wiel uitvinden?

Asscher (PvdA) heeft een groot probleem. De plannen voor etnische registratie (inclusief de stempel A voor Antilliaan in het paspoort) welke werden voorbereid in Bruin I zijn nog niet voltooid.

Daarom heeft hij nu een brief geschreven aan de Tweede Kamer waarin hij zijn worsteling met deze materie beschrijft:

In de GBA staan objectieve gegevens over burgers die voor overheidsorganisaties nodig zijn om hun taken uit te oefenen. Onderdeel van deze set aan gegevens is de registratie van het geboorteland. Deze gegevens over het geboorteland kunnen worden aangevuld met de geregistreerde gegevens van het geboorteland van de ouders, op voorwaarde dat hier toestemming voor is verkregen via zogenoemde autorisatiebesluiten op grond van de wet op de GBA en voor zover het geboorteland van de ouders bekend is. Deze geboortelandinformatie wordt gekoppeld met gegevens uit andere databronnen, bijvoorbeeld inkomensgegevens, om betrouwbare uitspraken te kunnen doen over bijvoorbeeld arbeidsmarktparticipatie, onderwijsdeelname en migratiepatronen van migranten en hun kinderen (kamerbrief reactie advies etnische categorisering).

De oplossing voor dit “probleem” is natuurlijk simpel. Je pakt gewoon bovenstaande afbeelding en in plaats van “Jude” vul je bijvoorbeeld in “Marokkaan” en je bent in business.

Easy does it.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.