Banken, verzekeraars en pensioenfondsen investeren wereldwijd meer dan 314 miljard dollar in kernwapenproducenten. Dat blijkt uit het grote internationale onderzoek Don’t Bank on the Bomb dat IKV Pax Christi donderdag 10 oktober publiceert.

In totaal hebben 298 instellingen financiële relaties met 27 bedrijven die betrokken zijn bij het ontwikkelen, produceren, testen en/of onderhouden van kernwapens. De tien grootste investeerders in kernwapenproducenten komen alle uit de VS. Nederlandse financiële instellingen investeren drieënhalf miljard dollar in dergelijke bedrijven.

Nederlandse banken en pensioenfondsen investeren in totaal bijna drieënhalf miljard dollar in kernwapenproducenten. In de zogeheten ‘Hall of Shame’ van het rapport, waarin 298 investeerders genoemd worden, staan vier Nederlandse instellingen. ABP, ING, AEGON en Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Verder lezen.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.