Het is pas twaalf uur, maar Alexander Pechtold staat nú al garant voor de meest idiote opmerking van de dag. Pechtold heeft ‘verkenner’ Edith Schippers geadviseerd te streven naar een  ‘progressief kabinet’ met de ultrareactionaire CDA en VVD. Groen Links zou daar bij aan moeten schuiven. We mogen hopen dat men bij GL – ondanks alles –  over voldoende gezond verstand beschikt om niet in zee te gaan met twee slappe aftreksels van de PVV en een neoliberaal gedrocht als D66. Laat D66 zichzelf maar ophangen in een conservatief kabinet met CDA, VVD en CU.

Rutte lijkt overigens wel open te staan voor deze optie, al kleven er volgens hem ook nadelen aan. Rutte sloot samenwerking met de PVV opnieuw categorisch uit.

Wilders wil dat de mogelijkheden voor een coalitie van VVD, PVV, CDA, 50+, FvD en SGP onderzocht worden. Dat is natuurlijk kansloos, iets wat Wilders ook wel weet. Het geeft hem echter de kans de andere partijen af te schilderen als ‘ondemocratisch’ omdat ze zijn kiezers (“Het Volk”)  negeren.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
12Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.