Het Britse arrestatiebevel tegen Julian Assange blijft gewoon gehandhaafd, ook nu Zweden de aanklachten tegen Assange heeft laten vallen. Dat betekent dat hij – mocht hij de Ecuadoriaanse ambassade in Londen verlaten – de kans loopt gearresteerd te worden door de Britse politie.

Assange zocht in 2012 zijn toevlucht in de Ecuadoriaanse ambassade nadat Zweden een internationaal arrestatiebevel tegen hem had uitgevaardigd wegens verkrachting. Die aanklacht is inmiddels dus ingetrokken, maar de Britten willen hem nog steeds vervolgen omdat hij de voorwaarden van zijn borgtocht overtrad. Assange is bang dat de Britten hem uit zullen leveren aan de VS, dat nog diverse rekeningen met Assange open heeft staan.

De opsluiting in de Ecuadoriaanse ambassade heeft Assange – begrijpelijk – fysiek geen goed gedaan. Zijn gezondheid is de afgelopen jaren hard achteruit gegaan. Politiek is hij inmiddels vèr naar rechts opgeschoven, iets dat hem het merendeel van zijn oude bondgenoten heeft gekost. Daar komt nog bij dat de Ecuadorianen hem inmiddels spuugzat zijn, en daar ook geen geheim van maken.

Bronnen: TPMLibération

 

 

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.