Het Turkse leger en eenheden van de Free Syrian Army (FSA) zeggen Afrin veroverd te hebben op de Koerdische militie YPG. Het bericht is inmiddels bevestigd door een commandant van de YPG. Inmiddels wappert de Turkse vlag boven het gemeentehuis van Afrin.


Volgens Erdoğan zijn bij de strijd om de stad 3600 leden van de Koerdische militie ‘geneutraliseerd’. Aangezien de YPG volgens neutrale waarnemers over niet meer dan 30.000 strijders beschikt, lijkt dat nogal onwaarschijnlijk. Beide partijen zijn niet vies van een flinke dosis goedkope propaganda.

Mij lijkt het een verstandig besluit van de YPG zich terug te trekken uit Afrin. Een militaire nederlaag was niet te voorkomen en een belegering zou uitgelopen zijn op de verwoesting van de stad en een slachting onder de burgerbevolking. Live to fight another day.

De vraag is natuurlijk of Turkije zich tevreden zal stellen met de verovering van Afrin. Het gonsde de afgelopen week van de geruchten dat Turkije en de VS tot overeenstemming zouden zijn gekomen over de toekomst van de stad Manbij, ten oosten van Afrin. Momenteel is Manbij in handen van de YPG, maar de VS zouden bereid zijn samen met Turkije het beheer van de stad over te nemen. Indien dat gerucht juist is, volgt op de militaire nederlaag in Afrin ook nog eens een politieke nederlaag in Manbij.

Bron: Al Jazeera

 

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.