…niets blijft ons bespaard bij de “marketing” van het “product” Amsterdam.
Waterland heet Emsterdem Wotterlent. Het Muiderslot Emsterdem Kèsel. Aalsmeer en de bollenvelden Emsterdem Flauwers.
En vanaf vandaag heet buslijn 80, waarmee mijn gade naar haar vaste werk forenst, Emsterdem Biets Lijn.
Lijn 80, de voortzetting van de NZH-blauwe-tram, Spuistraat-Zandvoort aan Zee (Tramplein).
Kijk, hierbij heb ik nu het gevoel dat mij “iets afgenomen wordt”.
En te lachen valt er niets. Denk maar niet dat ze het ooit over Amsterdam Throw & Fight Area zullen hebben. Of over picturesque Amsterdam Pants in Waterland.
Bah.

Om meer internationale toeristen naar Zandvoort te trekken wordt de badplaats tegenwoordig ook wel ‘Amsterdam Beach’ genoemd. Vanmiddag werd zelf[s] buslijn 80, die van de Elandsgracht naar Zandvoort rijdt, omgedoopt tot ‘Amsterdam Beach Line’.

Een take-over van Amsterdam van de badplaats? Nee, de naamsverandering is een gezamenlijk initiatief van Amsterdam Marketing en de VVV in Zandvoort. ‘Zoals je weet heeft Amsterdam heel veel bezoekers in een jaar, en om ervoor te zorgen dat deze mensen ook een keer richting het strand komen, vinden we het prettig dat bij die toeristen waarbij Zandvoort aan Zee minder bekend is, de naam Amsterdam Beach wordt gepromoot’, aldus Lana Lemmens, directeur van de VVV in Zandvoort.

AT5.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.