Julian Assange mag weer gebruik maken van internet, mits hij zich onthoudt van politieke uitspraken ‘die de Ecuadoriaanse regering in verlegenheid kunnen brengen’. Daarnaast moet hij – houd je vast – ook beter zorgen voor zijn kat en eens een keertje de badkamer reinigen.

Assange zit sinds 2012 ondergedoken in de Ecuadoriaanse ambassade in Londen. Na het zoveelste incident sloot Ecuador afgelopen zomer zowel zijn internet- als zijn telefoonverbinding af. Bovendien mocht Assange geen gasten meer ontvangen, uitsluitend nog leden van zijn juridische team.

Ecuador is bereid Assange’s contact met de buitenwereld te herstellen, mits hij aan de bovengenoemde voorwaarden voldoet. Verder moet Assange zélf de kosten van zijn verblijf in de ambassade betalen.

Assange durft de ambassade niet te verlaten, uit vrees dat hij wordt opgepakt door de Britse politie. Hij denkt dat die hem uit zal leveren aan de VS, waar men nog diverse appeltjes met hem te schillen heeft.

Bron: The Independent

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.