Bij een schietpartij in een bar in Thousand Oaks, Californië zijn tientallen mensen gewond geraakt. Of er ook doden zijn gevallen is momenteel nog niet duidelijk, maar dat lijkt wel waarschijnlijk. De politie spreekt over zeker zes slachtoffers, waaronder één agent. Het is niet duidelijk of de schutter nog op vrije voeten is.

Volgens getuigen schoot de dader eerst een bewaker neer, voordat hij rookbommen naar binnen gooide en in de ontstane verwarring het vuur opende op de aanwezigen.


Update: volgens de politie zijn er 11 slachtoffers. Het is onduidelijk of er doden zijn gevallen. De schutter zou zich nog in de bar bevinden.

Update: de schutter zou ‘geneutraliseerd’ zijn, wat naar alle waarschijnlijkheid betekent dat hij dood is.

Update: het totaal aantal doden is opgelopen tot 13, onder wie de schutter. Vermoedelijk heeft hij zelfmoord gepleegd. De identiteit van de dader is nog niet bekend gemaakt. De politie gaat vooralsnog niet uit van een terroristisch motief.

Update: de schutter is geïdentificeerd. Het is een witte man van 29 jaar oud. Het gebruikte wapen had hij legaal gekocht. Zijn naam is niet bekend gemaakt.

Updates volgen

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.