Volgens staatssecretaris De Krom kan de helft van de mensen die in de bijstand zitten werken.

Er staan nu al 135.000 vacatures open, terwijl er 1,2 miljoen mensen een uitkering hebben. Een deel kan echt niet werken, maar een kleine half miljoen mensen kan dat wel.” Gemeenten moeten straks in de bijstand harder ingrijpen met kortingen op de uitkering als niet wordt meegewerkt bij het vinden van een baan.

Waarom wordt er eigenlijk altijd vanuit gegaan dat het openstaan van die vacatures de schuld is van luie werkelozen?

Al zo’n twintig, dertig jaar is de oplossing die regeringen zoeken voor het vervuld krijgen van permanent openstaande vacatures het verlagen van het inkomen van de werkeloze, ter ‘stimulering’. Waarom kunnen die werkgevers, die zelfs in een economische crisis hun vacatures niet gevuld krijgen, er eigenlijk niet voor zorgen dat die vacatures wat stimulerender zijn? Of waarom doen ze het werk niet gewoon zelf, als het dan zo’n fantastische vacature is?

Maar het concept werk is volgens mij door iemand uitgevonden die het zelf niet meer wou doen, en die werd daarom werkgever, een paar duizend jaar geleden. Voor dit soort types is het woord ‘werkgever’ dan ook een eufemisme, omdat het in feite werkdwingers zijn. Zij wachten op die mensen die geen andere keus hebben dan hun kloteklusjes te vervullen, en voor hen zijn arme Oost-Europeanen of door staatssecretaris De Krom gezondenen dan ook een geschenk uit de hemel.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.