In Pakistan zit de christin Asia Bibi in de dodencel omdat ze de profeet Mohammed zou hebben beledigd. Volgens haar familie is de vrouw, die analfabeet is, onschuldig. Zij moest van de lokale imam een bekentenis ondertekenen die ze niet kon lezen en ook niet had afgelegd. Twee jaar geleden werd ze veroordeeld tot de doodstraf.

Maandag besteedde de Volkskrant aandacht aan haar zaak. In het artikel (niet op internet) vraagt de plaatselijke bevolking zich af waarom Bibi nog niet is gedood. Tegen het vonnis is hoger beroep aangetekend, maar het zou nog jaren duren voordat dit wordt behandeld. Bibi zelf kan haar cel niet verlaten, omdat ze bang is dat ze wordt vermoord.

De drie christelijke partijen, CDA, ChristenUnie en SGP, zaten gisteren te slapen. Dus was het de PVV die de zaak van Asia Bibi aan kon grijpen voor Kamervragen, waarin tegelijk ook weer het halve partijprogramma kon worden verwerkt.

Geert Wilders en diens fractiegenoot Wim Kortenoeven willen weten wat het kabinet heeft gedaan tegen het ‘schandalige islamitische doodvonnis’ en de ‘beestachtige detentie’ van Bibi en de vervolging van andere Pakistaanse christenen. De regering moet niet alleen rechtstreeks druk op Pakistan uitoefenen om blasfemie niet langer strafbaar te stellen, maar dat ook in internationale organisaties aan de orde te stellen.

En terecht.

Geef je op voor de dagelijkse Krapuul nieuwsbrief en mis niets