Minister Hans Hillen van Defensie erkent dat de opbouw van de politietrainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz niet altijd helemaal volgens plan verliep. Maar de periode waarin een deel van de Nederlanders minder actief dan voorzien kon zijn, is volgens hem voorbij. ( Hillen geeft toe: opbouw Kuduz niet altijd volgens plan – Volkskrant.)

Ow en om het volgende heb ik wel zo vreselijk gelachen, de buik doet er nog zeer van :lol:

Hillen stelt nu dat hij het verontrustend vindt dat militairen de media op de hoogte hebben gesteld van de problemen bij de missie. Er kunnen volgens hem ook tegenstanders meekijken.

Ik bedoel, die jongens daar in Afghanistan gaan een beetje bang worden voor agenten die alleen maar bonnen mogen leren uitschrijven? Schei toch even uit met je interessantdoenerij!
:cry:

Verder heeft Hans Hillen een heel democratische oplossing voor het probleem van die pratende militairen gevonden:

Militairen die aan de politietrainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz meedoen, mogen voor hun eigen veiligheid geen direct contact met media hebben. Dat zei minister Hans Hillen van Defensie vandaag in het NOS Radio-1-Journaal.

Veiligheid staat volgens hem voorop. Daarbij hoort ook dat militairen ‘altijd hun kaarten gedekt’ houden en dus niet naar buiten brengen wat er binnen allemaal gebeurt, omdat de vijand altijd meeluistert, aldus Hillen. Voorzitter Jan Kleian van de militaire vakbond ACOM vindt dat het spreekverbod met journalisten niet past bij deze missie, omdat de Nederlanders juist in Kunduz zijn om er een ‘stukje democratie’ te brengen.(Hillen: spreekverbod militairen Kunduz om veiligheid – Trouw)

Nee, mag niet, stout, stel je voor dat grote baas Hans Hillen voor lul staat! Dat moeten we voorkomen.
:cry:

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0Share on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone