Minister Hans Hillen van Defensie erkent dat de opbouw van de politietrainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz niet altijd helemaal volgens plan verliep. Maar de periode waarin een deel van de Nederlanders minder actief dan voorzien kon zijn, is volgens hem voorbij. ( Hillen geeft toe: opbouw Kuduz niet altijd volgens plan – Volkskrant.)

Ow en om het volgende heb ik wel zo vreselijk gelachen, de buik doet er nog zeer van :lol:

Hillen stelt nu dat hij het verontrustend vindt dat militairen de media op de hoogte hebben gesteld van de problemen bij de missie. Er kunnen volgens hem ook tegenstanders meekijken.

Ik bedoel, die jongens daar in Afghanistan gaan een beetje bang worden voor agenten die alleen maar bonnen mogen leren uitschrijven? Schei toch even uit met je interessantdoenerij!
:cry:

Verder heeft Hans Hillen een heel democratische oplossing voor het probleem van die pratende militairen gevonden:

Militairen die aan de politietrainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz meedoen, mogen voor hun eigen veiligheid geen direct contact met media hebben. Dat zei minister Hans Hillen van Defensie vandaag in het NOS Radio-1-Journaal.

Veiligheid staat volgens hem voorop. Daarbij hoort ook dat militairen ‘altijd hun kaarten gedekt’ houden en dus niet naar buiten brengen wat er binnen allemaal gebeurt, omdat de vijand altijd meeluistert, aldus Hillen. Voorzitter Jan Kleian van de militaire vakbond ACOM vindt dat het spreekverbod met journalisten niet past bij deze missie, omdat de Nederlanders juist in Kunduz zijn om er een ‘stukje democratie’ te brengen.(Hillen: spreekverbod militairen Kunduz om veiligheid – Trouw)

Nee, mag niet, stout, stel je voor dat grote baas Hans Hillen voor lul staat! Dat moeten we voorkomen.
:cry:

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.