Een kantonrechter heeft een orthodox-joodse man vrijgesproken van een “boete” wegens het niet dragen van identiteitspapieren op zaterdag. Zijn godsdienstige opvattingen verbieden hem iets bij zich te hebben op zaterdag. De rechter liet dit voorschrift prevaleren boven de zogenaamde wet. [waarschuwing: smoelwerk Opstelten]

Alle Liberale Partijen in het Nederlandsche parlement, dus VVD, PvdA, PVV, D66 en GroenLinks, protesteren tegen deze rechterlijke uitspraak. Hun wet is belangrijker dan de wet van de joodse man. En toonplicht is draagplicht.
Daar ben je liberaal voor tenslotte.
In het verhaal blijft buiten beeld waarom de man zijn Ausweis überhaupt moest laten zien. Zag er zo gek uit in de ogen van de dienstdoende smeris?

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.