Gratis adviesje voor de volgende mavo-gastjes in het Catshuis.

Alcohol is slecht en moet dus ontmoedigd worden door middel van accijns. Daar is geloof ik iedere trut het wel over eens.

Echter, de accijns wordt bepaald door de hoeveelheid alcohol in een drank, hetgeen kennelijk dus wil zeggen dat iemand die een liter huismerk jenever koopt, aan accijns exact evenveel kwijt is als iemand die een liter The Henri IV Dudognon Heritage cognac koopt.

Of zoals onze overheid het zo eloquent uitdrukt:

Overmatig gebruik van alcohol kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Om het gebruik van alcohol te beperken heft de overheid extra belasting in de vorm van accijns. Hoe hoger het alcoholpromillage van de drank, hoe hoger het accijnstarief.

Alleen kost een liter huismerk jenever een tientje en die cognac die ik net noem 3.200.000,00 euro voor een flesje.

Onzin natuurlijk. Maar volgens mij heb ik met dit idee de elite toch wel keihard bij hun ballen. De accijns op een litertje Maker’s Mark whisky mag best 2 of 3 keer duurder zijn dan die op een litertje huismerk jenever.

Kijk maar hier: stel je koopt honderd kartonnen pakken wijn bij de Lidl dan ben je 70 euro accijns kwijt. Maar stel je koopt honderd flessen chateau de Rothschild uit 1954 dan ben je evenveel kwijt. De rijke zatlap betaalt verhoudingsgewijs dus veel minder voor zijn slechte gewoonte.

De jetset besteedt het leeuwendeel van hun pecunia toch zogenaamd al aan scholing en sport, waarom zou de belastingbetaler hún drankmisbruik subsidiëren met goedkope accijnzen.

Wat een rijke zatlap is; kijk eens op een VVD-congresje op de eerste rij. Als hun zuiphobby duurder wordt krijgen we vanzelf een betere regering. Do the math.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.