Activisten op weg naar het beloofde land zijn door verschillende Europese luchtvaartmaatschappijen tegengehouden op de luchthaven. Koffertje pakken en wegwezen want Israël had de luchtvaartmaatschappijen geadviseerd  om de activisten niet te vervoeren. En als Israël iets adviseert dan weet je het wel.

Israël heeft het niet zo op activisten. In 2010 werden er ongeveer 500 activisten opgepakt die deel uitmaakten van een konvooi om de blokkade voor de Gazastrook te doorbreken. Negentien activisten hebben dit niet overleefd.

Kritiek noch activisme wordt door Israel getolereerd, Günter Grass wordt de toegang geweigerd en Mel Gibson moet zijn film The Maccabees over de joodse held Judas Maccabeus ook nog maar even op de plank laten liggen. Schindler’s List en het dagboek van Anne Frank zouden ze verplicht moeten stellen.

Hoe weet Israël eigenlijk dat er activisten naar “hun land” komen? Israël heeft een lijst   met daarop de namen van activisten die als ongewenst worden beschouwd, naar vliegtuigmaatschappen gestuurd. Air France, Swiss Air en Lufthansa hebben het advies, *kuch*, gelijk omgezet in daden.

Schrijvers, dichters, activisten en nu ook de vliegtuigmaatschappijen zijn in de ban van Israël.

Heeft u hier een klacht over? Jammer dan, de Klaagmuur is momenteel tijdelijk buiten dienst gesteld.

 

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.