Tot 2014 richten de Nederlanders zich op kwaliteitsverbetering van de ongeveer 1500 politiemensen in de provincie Kunduz.

Nederland zet zich daarnaast in voor versterking van de hele justitiële keten in de provincie Kunduz. Het gaat daarbij om betere samenwerking van de politie met de openbare aanklagers, versterking van de justitiesector en betere toegang van de bevolking tot het recht. De afgelopen maanden zijn de eerste resultaten zichtbaar geworden. Zo zijn rechters en openbare aanklagers getraind, is een provinciaal kantoor van de Afghaanse orde van advocaten opgezet en worden educatieve radioprogramma’s uitgezonden.

Guerrilla als managementuitdaging.
De Nederlandse bijdrage aan de opbouw van Afghanistan (je vraagt je af waarom die opbouw na tien jaar prachtsuccessen nog steeds zoveel inspanning vergt) bestaat niet uit het bombarderen van huwelijken of spelende kinderen. Dat zou het pacifistische smaldeel van gedoogpartner GroenLinks namelijk niet accepteren. Nederland zet provinciale kantoren van advocatenordes op de kaart (het zal inderdaad alleen om op de kaart zetten gaan, valt te vermoeden).

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.