Wat klopt hier niet aan? D66 vindt dat degenen die werk hebben, weer langer moeten gaan werken voor minder loon. Dat betekent dat minder mensen meer moeten gaan werken en meer mensen minder (of helemaal) geen werk krijgen. Nu niet en in de toekomst niet. Ook de 2e Pinksterdag afschaffen omdat we toch genoeg verplichte dagen hebben in Nederland is een raar idee. Nederlanders hebben helemaal niet zo veel verplichte vrije dagen, zie dit bericht.

Het rare eenzijdige bericht dat Nederlanders het minst van alle geïndustrialiseerde landen werken, schept een merkwaardig beeld. Dit deed bij mij gelijk de vraag rijzen van; ,,Dus lang werken is altijd goed? Gaat het niet om de opbrengst?” Die D66 mensen denken als ouderwetse bazen, je personeel moet er lang zijn om resultaat te behalen. Dat is onzin, soms zijn mensen erg goed in hun werk en hebben minder uren nodig om goed resultaat te behalen. Ook zorgt deeltijd zoals die in Nederland gemeengoed is, wel voor een hele goede opbrengst, omdat mensen ook nog tijd hebben voor andere dingen in hun leven dan alleen werken.

Dit D66-idee zou voor mij zo uit de VVD-hoed kunnen komen, eerder heb ik al geopperd dat GroenLinks maar op moet gaan in D66 en nu zeg ik laat dat dan maar weer opgaan in de VVD, geen verschil meer. Bazenpartij.

Nog even dit uit next. checkt:

Conclusie

Chris Ostendorf heeft zijn uitspraak correct geformuleerd. Door het grote aantal deeltijdbanen in Nederland werkt de gemiddelde Nederlandse werknemer inderdaad het minste aantal uren in de Europese Unie. De bewering is dus waar. Daarbij moet wel worden aangetekend  dat de arbeidsproductiviteit van de gemiddelde Nederlandse werknemer tot de hoogste van de wereld behoort.

Die bolleboos van D66 heeft dus wel de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt. Ik snap er niks van. Er zijn heel veel werklozen en de politiek pleit ervoor dat mensen langer door moeten werken voor ze pensioen mogen krijgen en nu moeten ze ook nog weer meer uren per week gaan werken. Ik blijf het niet begrijpen.

Geef je op voor de dagelijkse Krapuul nieuwsbrief en mis niets