Stichting The Rights Forum heeft een analyse gemaakt van het Nederlandse Midden-Oosten beleid van de afgelopen 2 jaar:

In december 2010, enkele weken na het aantreden van het kabinet-Rutte, zei minister van Buitenlandse Zaken Rosenthal (VVD) in de Tweede Kamer: “Ik denk dat het van belang is om weerstand te bieden tegen wat wel ‘Israëlbashing’ wordt genoemd.”

Het “weerstand bieden” aan “Israëlbashing” werd de kern van Rosenthal’s Midden-Oosten beleid en uitte zich vooral op twee manieren: het intensiveren van Nederlands-Israëlische betrekkingen en het frustreren en blokkeren van EU-posities over Israël en het Midden-Oosten vredesproces.

De gevolgen van dit beleid waren uiterst negatief: Nederland heeft de Israëlische regering het signaal gegeven dat zij op de ingeslagen weg kon doorgaan, de besluitvaardigheid van de Europese Unie ondermijnd en de reputatie van Nederland als internationale Hoofdstad van het Recht aangetast (rightsforum.org)

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.