In Zuid-Afrika hebben taxichauffeurs hun slag niet thuisgehaald tegen Uber. Ze hadden het Amerikaanse bedrijf aangeklaagd voor concurrentievervalsing. Op straat was het tot rellen gekomen tussen chauffeurs van beide kampen.

Acht taxibedrijven en 150 leden van de South African Meter Taxi Association hadden klacht ingediend bij de Zuid-Afrikaanse Mededingingscommissie. Uber vervalst de concurrentie, onder meer omdat het onder de kostprijs werkt en zich niets aantrekt van regels waaraan traditionele taxi’s wel moeten beantwoorden, zeggen de taxichauffeurs.

De Mededingingscommissie stelde een onderzoek in maar oordeelde dat Uber de Mededingingswet niet overtreedt.

De taxibedrijven en taxichauffeurs kunnen hier nog tegen in beroep gaan.

Net zoals in andere landen is in Zuid-Afrika fel verzet ontstaan tegen Uberchauffeurs. In mei gingen taxi- en Uberchauffeurs met elkaar op de vuist in het zakencentrum van Johannesburg. Kort nadien gooiden taxichauffeurs met stenen naar twee Uberauto’s en ook naar politievoertuigen. Daarbij raakten drie politieagenten gewond.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.