Refugees

They are not

Welcome here

We should make them

Go back to where they came from

They cannot

Share our food

Share our homes

Share our countries

Instead let us

Build a wall to keep them out

It is not okay to say

These are people just like us

A place should only belong to those who are born there

Do not be stupid to think that

The world can be looked at another way

Een fragment uit het gedicht ‘Refugees’ van Brian Bilston (Lees dit gedicht nu opnieuw van onder naar boven).

Het vulkanische landschap, niet ver van Molyvos, wordt ontsierd door een berg van reddingsvesten, rubberboten en verloren kledingstukken. Deze worden hier gedumpt nadat vluchtelingen toekomen of aanspoelen op het Griekse eiland Lesbos.

Volgens de laatste cijfers van UNHCR zijn deze week nog 145 mensen aangekomen op Lesbos. De ‘mountain of misery’ ook wel ‘the graveyard of lifejackets’ genoemd, getuigt van de trieste Europese migratiepolitiek. Exacte cijfers over de levens die de gevaarlijke tocht naar Europa heeft geëist zijn er niet, maar het aantal wordt geschat op enkele duizenden.

Een gebrek aan legale toegangswegen naar veilige landen, dwingt vluchtelingen deze calvarietocht af te leggen.

Na een bezoek aan Lesbos eerder deze week, riep EU-commissaris Dimitri Avramopoulos EU-landen op om de situatie van migranten op de Griekse eilanden te verbeteren.

Voor de komst van de EU-commissaris werden de vluchtelingenkampen onderworpen aan een heuse schoonmaakactie. Schamele tentjes aan de rand van kamp Moria werden tijdelijk afgebroken om na het bezoek van de hoge functionaris terug op te zetten.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
6Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.