Dokters van de Wereld betreurt een derde dode op 1 week tijd in het Moriakamp, Lesbos. De drie vluchtelingen, 2 adolescenten en een man van 46, stierven vermoedelijk als gevolg van giftige stoffen die vrijkwamen in een poging zichzelf te verwarmen. “Dit mag stilletjes aan ophouden”, klinkt het bij Dokters van de Wereld.

Vandaag werd aangekondigd dat mensen geëvacueerd worden uit het Moriakamp. “Goed nieuws, maar jammergenoeg gebeurt dit veel te laat. De ergste wintermaanden liggen intussen achter de rug. Dit had stukken eerder moeten gebeuren. Namelijk voor er drie doden vielen” , aldus Pierre Verbeeren, Directeur van Dokters van de Wereld België.

Gisteren, op 30 januari, werd een jongen dood teruggevonden in één van de tentjes. Een andere jongen werd in allerijl overgebracht naar het ziekenhuis nadat de teams van Dokters van de Wereld eerste hulp toedienden. De jongen ligt momenteel op intensive care en had zeer lage zuurstofwaarden op het moment dat de teams hem aantroffen in de tent.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
12Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.