Er wordt steeds harder opgetreden tegen mensen die zich, al dan niet spontaan, verzetten tegen gedwongen uitwijzingen.

Een vastgebonden man, die in bedwang wordt gehouden door twee agenten. De man schreeuwt, is in paniek en lijkt in ademnood te verkeren. Het is een tafereel waarvan de passagiers van een uit Zaventem vertrekkende vlucht richting Kameroen getuige waren. De man die hardhandig door agenten werd aangepakt was een uitgewezen asielzoeker.

Geschokt door het tafereel, besluit het merendeel van de passagiers op vreedzame wijze te protesteren. Dat doen ze door te weigeren te zitten en hun gordel om te doen. De piloot van het vliegtuig, die binnen het toestel het hoogste gezag bekleedt, beslist uiteindelijk dat de politiemensen het vliegtuig moeten verlaten en de uitzetting moet stopgezet worden, zodat de vlucht kan vertrekken.

In de nasleep van de spontane actie heeft de politie zes passagiers – drie Fransen en drie Kameroeners – uitgepikt. Zij worden nu vervolgd voor opzettelijke belemmering van het vliegverkeer.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
11Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.