Vorige maand vond in Hamburg een evaluatie plaats van de G20. De bijeenkomst waar meer dan 200 mensen aan deelnamen, werd georganiseerd door de initiatiefnemers van de actieweek tijdens de top. Er was ruimte voor ooggetuigen verklaringen over het politiegeweld, de repressie en er werden lessen getrokken.

Demonstratie Hamburg G20 – Foto: Frank Schwichtenberg, CC Wikipedia.

‘Er heeft geen politiegeweld plaatsgevonden’ zei Olaf Scholz, burgemeester van Hamburg over de G20. Iedereen die in de week van de G20 in Hamburg was weet dat dat een kwalijke leugen is. Ooggetuigen verklaringen tijdens de evaluatie spraken onder anderen van fysiek geweld, seksuele intimidatie en transfobe uitingen. Geweld werd tijdens de top tactisch ingezet en was gericht op escalatie.

Zo werden bij de Welcome to Hell demonstratie activisten gevraagd gezichtsbedekking af te doen. Volgens ooggetuigen en camerabeelden gaf het grootste gedeelte van de activisten hier gehoor aan. Terwijl de politie nog met de organisatoren van de demo onderhandelde werd er op de demonstranten ingeslagen. Demonstranten kwamen vast te zitten tussen een muur en een gewelddadige politie linie, en zo ontstond er chaos. Ooggetuigen zeiden dat het een wonder is dat er niemand ernstig gewond is geraakt, en dat de politie, door het toepassen van die tactiek het risico accepteerde dat er doden hadden kunnen vallen.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: socialisme.nu

SaveSave

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.