Het aftreden van Halbe Zijlstra als minister van Buitenlandse Zaken is natuurlijk voorpaginanieuws. Hij heeft gelogen over zijn verblijf in Vladimir Poetins datsja in 2006. En hij heeft gelogen over Poetins verhaal destijds. Dan is het zelfs voor deze prominente VVD’er einde verhaal.

Op Krapuul is Zijlstra sinds lang al Halve Zoolstra genoemd. Voor het eerst is het pejoratief in 2013 door oprichter van de website Jeroen S. van den Heuvel gebruikt. Deze ‘Sjors van de rebellenclub’-achtige benaming blijkt van voorspellende waarde. Halbe Zijlstra is inderdaad een halve zool.

Het relaas van Zijlstra viel aanvankelijk niet op onder het grote aantal lachwekkende verhalen dat VVD’ers opdissen. Maar het is natuurlijk ridicuul dat Poetin in het bijzijn van buitenlandse vertegenwoordigers een babbeltje zou houden over Russische expansiedrift.

De bewindsman had ook gewoon pech. Weliswaar is liegen en bedriegen bij veel VVD’ers zo’n tweede natuur geworden dat het niet meer bevreemdt. Maar als er door neppers een campagne wordt gestart tegen vermeend Russisch nepnieuws, dan ben je als minister van Buitenlandse Zaken niet te handhaven als je zelf een fake story over een ontmoeting met Poetin hebt verspreid.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.