Duitsland krijgt een nieuwe Große Koalition (GroKo). 66 procent van de leden van de sociaaldemocratische SPD hebben ermee ingestemd. De 2/3 meerderheid is groter dan verwacht.

Een analyse over wat de GroKo voor Europa en voor Nederland kan inhouden, heb ik in Waar hapt de GroKo(dil) toe in Nederland gegeven. Naar verwachting gaat de Duits-Franse as (Mercron) flink draaien. Dat zal een einde maken aan het huidige doormodderscenario dat Mark Rutte bepleit voor de EU. Maar soit, de Nederlandse premier vindt visies vies. Dat er structurele verandering in de EU nodig is zal eens te meer blijken na de uitslagen van de verkiezingen in Italië, waar rechts en extreemrechts fors zullen winnen vanwege de deprimerende economische situatie in het land.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.