Het Haagse PVV-gemeenteraadslid Willie Dille heeft zelfmoord gepleegd. Rond Dille ontstond gisteren de nodige beroering toen ze een filmpje op Facebook plaatste waarin ze beweerde verkracht te zijn door een groep moslims. Die moslims zouden hebben gehandeld in opdracht van haar Haagse collega Arnoud van Doorn.

De claims waren volkomen idioot en Dille verwijderde het filmpje snel weer. Helaas had het Haagse gemeenteraadslid buiten het rechtse shockblog GeenStijl gerekend. GS – altijd op zoek naar een rel om advertentie-inkomsten te genereren – plaatste het filmpje van de ernstig verwarde Dille op de site, met voorspelbare gevolgen. Wat je bezielt een filmpje te verspreiden van iemand die overduidelijk in de war is en vooral behoefte heeft aan professionele hulp is mij een raadsel, maar GS gaat zoals bekend over lijken om hits (en advertentie-inkomsten) te genereren.

De reacties op Dille’s verhaal waren negatief, ook in PVV-kringen, waar vooral een gegeneerd zwijgen heerste. Het blijft natuurlijk speculeren of die reacties Dille uiteindelijk over de rand hebben gejaagd, maar mij zou dat niet verbazen.

Van Doorn heeft inmiddels laten weten ‘ondanks alle commotie’ geschokt te zijn door de dood van Dille:


Update: volgens de Haagse politie heeft Dille geen aangifte gedaan van verkrachting. Wel heeft de politie met haar gesproken en is haar hulp aangeboden. Concrete aanwijzingen dat Dille daadwerkelijk verkracht zou zijn had de politie niet, volgens woordvoerster Hilda Vijverberg: “In het verleden én recent. En daarbij is gesproken over verkrachting. We hebben haar daarop hulp aangeboden en gezegd dat we een aangifte en concrete aanwijzingen nodig hebben om onderzoek te doen. Maar ze heeft geen aangifte gedaan en we kregen ook geen concrete informatie om een opsporingsonderzoek te kunnen starten”. De verklaring van de politie staat haaks op de insinuaties van de PVV dat de politie geen enkele aandacht voor Dille zou hebben gehad. M.a.w: de PVV probeert een politiek slaatje te slaan uit het lijk van Willie Dille. Schaamteloos.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.