NVU “demonstratie” Amsterdam blijkt al voorspelde Nazi symboliek parade

Nazivlaggen en antisemitische stickers in voormalige Jodenbuurt

Geheel volgens de verwachting bleek de aangekondigde NVU demonstratie vandaag in Amsterdam niets meer dan een parade van oude en nieuwe Nazisymboliek.
In de voormalige Joodse concentratie buurt mochten nog geen 30 neo-nazi’s een uurtje hun racistische haat uit schreeuwen en nazi- en antisemitische afbeeldingen tonen.

Hoewel de Amsterdamse politie na verloop van tijd wel besloot op te treden tegen de ergste uitingen (na het brengen van de Hitlergroet en het tonen van stickers met “tegen neuzen” met een antisemitische karikatuur) leken veel andere uitingen, die wel overduidelijk in strijd waren met de regels opgesteld door de burgemeester, geen enkel probleem. Sterker, de antisemitische stikkers waren deels gebruikt om nog zwaardere overtredingen zoals de wolfsangel af te plakken. Is dit onder politieobservatie gebeurd vraagt men zich dan af?

Andere symboliek die werd getoond waren onder meer verschillende variaties op de Hamer en Dolk vlag van de Zwart Frontbeweging van Otto Strasser. Deze beweging was wel is waar uit de NSDAP gegooid maar louter omdat zij te extreem voor Hitler werd. Dat zou toch genoeg moeten zeggen.
Ook werd er een vlag van de terroristische naziorganisatie Combat 18 getoond met de tekst “whatever it takes”. De numerieke code 18 staat voor de 1e en 8e letter van het alfabet, oftewel AH, Adolf Hitler.

Uiteindelijk zijn, ondanks de zeer terughoudende handhaving van de door de burgemeester opgestelde regels, meer dan 1 op de 5 NVU-demonstranten opgepakt vandaag.
Terwijl kapitalen aan politieagenten en GVB-bussen werden ingezet om deze schandalige naziparade tegen de zin van de Amsterdamse bewoners door de strot van de stad te duwen kondigde NVU leider en verklaard Neo-nazi Constant Kusters ondertussen aan dit vaker te willen komen doen in de hoofdstad.

Mogen we de burgemeester adviseren dit, als het zo nodig moet, gewoon weer op een tochtige uithoek in het havengebied te laten plaatsvinden?
In ieder geval nooit meer in het centrum van een buurt die zo verschrikkelijk heeft geleden onder de moorddadige terreur die vandaag door de NVU werd verheerlijkt.

AFA-Amsterdam
(eerder verschenen bij Laat Ze Niet Lopen)

Hier kun je een prachtig fotoverslag van Maarten Brante zien.

1 gedachte over “NVU “demonstratie” Amsterdam blijkt al voorspelde Nazi symboliek parade”

  1. Pingback: Twee onthullende video’s over de achterban van Donald Trump | Krapuul

Reacties zijn gesloten.