Star_of_David.svgDe naam Peter Edel was ik al eerder tegengekomen, indirect, als correspondent in Turkije voor VARA-site Joop! Ik kijk daar verder niet op rond behalve voor Han van der Horst aan wiens integriteit ik niet hoef te twijfelen. Het leek mij zo onwaarschijnlijk dat hij dezelfde Peter Edel is als degene die een jaar of zeventien geleden het grote anglosaxisch-joodse [zijn spelling] complot tegen Duitsland ontdekt had dat ik vermoedde dat het over iemand anders ging. Hoe komt de uitgesprokenste antisemiet ter zogenaamde linkerzijde plotseling als Turkijedeskundige aan het woord bij de verschillige omroep?

Maar iemand die op twitter bijzonder onaangenaam optreedt wijst de weg als blogger: Peter Edel is DE Peter Edel.

Peter Edel is berucht geworden door zijn revisionistische visie op het nazidom, de zogenaamde banden tussen “joodse bankiers” en de nazi’s en – je kon er op wachten – “de zionisten”. Gefundenes Fressen voor blaadjes uit de kraaksfeer waar net iets te vaak “speculanten” herkend werden als “zionist”. Het zogeheten axieblad Ravage bood hem dan ook het platform aan voor zijn Kanttekeningen bij herdenking. Het zat met die Tweede Wereldoorlog, die zogenaamde holocaust en die vijandschap tussen de anglo-saxische (ja, zo!) elite en de joodse bankiers enerzijds en de nazi’s anderzijds heel anders dan ons allen voortdurend wordt voorgehouden.

Hier een menu van woord en wederwoord, bovenaan dus het stuk van Edel over de joodse bankiers. Ik wil van harte de reactie van Toni Smith (je spreekt zijn achternaam gewoon uit als Smit, hoor) aanbevelen, waaruit het behartenswaardige slot:

Auschwitz zal zich zeker niet herhalen, maar het post-fascistische moorden gaat in andere landen en andere vormen gewoon door, en overal in naam van de religie van de arbeid en het geld, of ze zich nu socialistisch, democratisch, nationalistisch, liberaal, fundamentalistisch, sociaal-democratisch of helemaal niets meer noemt. De kritiek op die religie is de voorwaarde voor alle kritiek, zoals een Duitse jood eens opmerkte. Een antikapitalisme dat geen kritiek op de arbeid is, blijft gevangen in antisemitische denkvormen. Wie wil afhaken, moet daar niet bij aanknopen.

Naar mijn weten heeft Edel nooit afstand genomen van zijn typische antisemitische praatjes waarvan hij zelf bij hoog en bij laag volhoudt dat ze niet antisemitisch (=jodenhatend) zijn. Zijn inzichten zijn vastgelegd in het boek De schaduw van de ster, dat tot schande van de uitgeverij bij het Belgische EPO is verschenen in 2002.

Iemand met verrassende antisemitische inzichten, is die op zijn plaats bij Joop! en de Vara!?
Indachtig de aanwezigheid van iemand als B.P. Schut in dezelfde redactiekolommen zou ik zeggen: juist bij uitstek. Wijs Francisco van Jole hier fijntjes op en hij zal je mening verwijderen of niet plaatsen en doe het per twitter en hij blokkeert je meteen. Wie zegt eigenlijk dat de stampende laarzen bij Joop! niet tevens de zijne zijn?

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.