Frauke Petry wordt geen lijsttrekker van de extreemrechtse Alternative für Deutschland (AfD) bij de Bondsdagverkiezingen in november. Als reden voert Petry aan dat er binnen de partij ‘ernstige meningsverschillen’ bestaan over de te volgen koers.

Frauke Petry

Frauke Petry

Petry  geldt als een relatief ‘gematigde’ kracht binnen de AfD. Ze is van mening dat de partij afstand moet nemen van al te openlijk neofascistisch gedachtegoed. Om aan de macht te komen is het volgens Petry nodig de partijstandpunten te matigen en bereidheid te tonen compromissen te sluiten. Zo niet, dan veroordeelt de partij zichzelf voor eeuwig tot de oppositiebanken.

Mede door interne conflicten tussen de ‘realo’s’ en de ‘fundi’s’ binnen de partij, zakt AfD de laatste tijd weg in de peilingen. Een half jaar geleden leek de AfD nog te kunnen rekenen op zo’n 15% van de stemmen. Inmiddels is dat percentage gehalveerd: in sommige peilingen komt de partij niet verder dan 6%.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter5Share on Facebook1Share on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone