Frauke Petry wordt geen lijsttrekker van de extreemrechtse Alternative für Deutschland (AfD) bij de Bondsdagverkiezingen in november. Als reden voert Petry aan dat er binnen de partij ‘ernstige meningsverschillen’ bestaan over de te volgen koers.

Frauke Petry

Frauke Petry

Petry  geldt als een relatief ‘gematigde’ kracht binnen de AfD. Ze is van mening dat de partij afstand moet nemen van al te openlijk neofascistisch gedachtegoed. Om aan de macht te komen is het volgens Petry nodig de partijstandpunten te matigen en bereidheid te tonen compromissen te sluiten. Zo niet, dan veroordeelt de partij zichzelf voor eeuwig tot de oppositiebanken.

Mede door interne conflicten tussen de ‘realo’s’ en de ‘fundi’s’ binnen de partij, zakt AfD de laatste tijd weg in de peilingen. Een half jaar geleden leek de AfD nog te kunnen rekenen op zo’n 15% van de stemmen. Inmiddels is dat percentage gehalveerd: in sommige peilingen komt de partij niet verder dan 6%.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
5Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.