Het Manifest van vier Obscure Linkse Ideologen viel in geen enkel opzicht tegen. En nee, ik open geen praktijk als helderziende, want iedereen die enig inzicht heeft op hoe Nederland en de opinie-industrie aldaar in elkaar steken kon voorzien dat er een gluiperige oproep tegen De Moslims in zou zitten.
En hier past een mea culpa van mijn kant. Maar ik had mij ook de beperking van 120 woorden opgelegd, niet een geheel overtuigend excuus, maar het moet maar even.

Dat die manifestluitjes uiteraard geheel gefixeerd waren op een nooit-bestaan-hebbend Links in Europa of slechts Nederland was te voorzien. Maar gesteld dat de “rationele” wortels van dat Links, waarvoor zij nota bene de bepaald niet atheïstische Spinoza uit de kast haalden, er echt waren geweest, dan nog was het een beperkt en racistisch praatje.

Het zijn niet alleen de favoriete doelwitten uit de Streken der Getinte Mensen die gelovig zijn. En kom mij niet aan met geklets dat de islam en “links” niet samen kunnen gaan – een punt waarop ik mij heb blindgestaard.
Dus afgezien van de grote Eregalerij van Gelovig Links in Europa – en van wit Noord-Amerika – manifestauteurs, ooit gehoord van Martin Luther King? Van Vine Deloria? Van Oscar Romero, Helder Câmara, om even wat Grote Namen uit Latijns Amerika te noemen?

Geen antikoloniale bevrijdingsbeweging in Afrika of Azië die niet geïnspireerd was door religieuze motieven. En om het niet te moeilijk te maken voor onze sneeuwvlokjes noem ik dan alleen even Tutu, Gandhi en Tagore.
Het is tenslotte niet de bedoeling van dit stuk een snel hoorcollege over de “religieuze” wortels van Links te geven.

Gezegend Pinksteren!

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.