Het geviel die dag waarop ik bedacht dat de zo gekoesterde Willem Drees in feite een oorlogsmisdadiger was, als zovele braaf overkomende politici van na de oorlog. Indonesië, weet u wel.
Dat toen Wim Kok overleed. Kameleontischer kan het niet. Voorzitter van vakcentrales (NVV. FNV), minister van financiën, dus Bijhouder van het Huishoudboekje, premier. “Van alle Nederlanders”. Afschudder van ideologische veren. Net als die tweede premier van sociaal-democratischen huize redder van het Oranjehuis, met die fijne keuze van de huidige koning voor de dochter van een Argentijnse juntaminister.
En dan natuurlijk commissaris bij eigenhandig geprivatiseerde nutsbedrijven en niet te vergeten de Shell, waar zijn opvolger als lijsttrekker vandaan gehaald werd.
Een kameleon kun je kleurloos noemen.
Ik mis Den Uijl.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.