Wybren van Haga, weer zo’n non-valeur in de veel te grote VVD-Tweedekamerfractie van wie je nooit gehoord zou hebben als hij niet een of andere ultrarechtse scheet zou laten, of het niet zo nauw neemt met de regels die hij zelf voor anderen maakt. Hij komt van de Shell, ook verrassend.

In Amsterdamse huizen van Tweede Kamerlid Wybren van Haga wonen te veel huurders zonder ­vergunning. Om de verhuur te legaliseren, zegt de VVD’er huurcontracten op.

Van Haga heeft via zijn bv’s meer dan honderd adressen in bezit, vooral in Amsterdam en Haarlem. Hij schat dat in zeven of acht ervan te veel huurders zitten, zonder dat hij daarvoor een vergunning heeft. “Ik probeer het zo goed mogelijk op te lossen,” zegt hij.

In dezelfde categorie werkt iemand die steeds wordt aangeduid als “Prins Bernhard Jr.” – vermoedelijk iemand dus die op gemene kosten wordt onderhouden want dat Oranjehuis is zo geliefd:

Prins Bernhard jr. (47) heeft privé en met zijn bv’s 349 adressen in Amsterdam en is daarmee een van de grootste vastgoedbonzen in Amsterdam. De verhuur gaat niet altijd even netjes. De gemeente onderzoekt vermoedens van illegale verhuur aan te grote groepen door prins Bernhard en zijn zakenpartners. De huurders vrezen dat ze hun huis verliezen.

Het Parool.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.