Aanvulling: beelden van het moment dat de zelfmoordterrorist een bomvest tot ontploffing brengt buiten de kerk in Alexandrië. In tegenstelling tot hetgeen op sociale media bericht wordt, waren er geen heldhaftige agenten die zichzelf opofferden om de man tegen te houden.

Het Egyptische filiaal van ISIS (IS-IP) heeft de aanslagen op twee Koptische kerken in Alexandrië en Tanta opgeëist. Bij die aanslagen kwamen eerder vandaag 36 mensen om het leven. Meer dan honderd mensen raakten gewond. Vermoedelijk zal het aantal doden nog stijgen, veel van de gewonden zijn er ernstig aan toe.

Koptische christenen vormen een religieuze minderheid in Egypte, ze maken 10% van de bevolking uit. IS-IP heeft de Koptische Kerk de oorlog verklaard vanwege haar steun aan de militaire dictator Sisi, die in 2013 een coup pleegde tegen president Morsi.

De eerste aanslag vond vanochtend plaats tijdens een mis in Tanta, een stad in de Nijldelta. In de kerk vond een zware explosie plaats, waarbij zeker 25 mensen het leven lieten. De tweede aanslag vond plaats bij een kerk in Alexandrië, waar een zelfmoordterrorist een bomvest tot ontploffing bracht.  Daarbij kwamen 11 mensen om het leven.

 

 

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.