Bij een aanslag op een konvooi evacué’s die wachten op toegang tot Aleppo, zijn tientallen mensen om het leven gekomen. Het Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) spreekt over 43 doden.  Volgens rebellen zijn alleen al onder de strijders die het konvooi bewaakten zeker 20 doden gevallen. Daarnaast zouden tientallen evacué’s om het leven zijn gekomen. In eerste instantie werd gesproken over een zelfmoordaanslag, maar er zijn aanwijzingen dat het om een op afstand tot ontploffing gebrachte autobom gaat. Het aantal dodelijke slachtoffers zou uiteindelijk wel eens fors hoger uit kunnen vallen, veel gewonden zijn er slecht aan toe.

De slachtoffers maken deel uit van een konvooi met 5000 sjiitische evacué’s die afkomstig zijn uit door rebellen belegerde steden in het noorden van Syrië. Onlangs sloten de Syrische regering en de rebellen een overeenkomst over het evacueren van bevolkingsgroepen uit belegerde gebieden. De uitvoering van dat plan is echter tot stilstand gekomen, omdat regering en rebellen ruziën over het aantal strijders dat geëvacueerd kan worden.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
6Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.