De Duitse politie verdenkt Duitse extreemrechtse terroristen van de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund. Collega Pyt van der Galiën heeft erover bericht. In dat bericht wordt opgemerkt dat ISIS geen deeleisen stelt en dat de sluiting van een Amerikaanse basis in Duitsland nooit een eis van jihadisten was, maar dat het echter wél een regelmatig terugkerend thema in extreemrechtse kringen is.

Duidelijk is wel dat met extreemrechtse kringen Duitse kringen worden bedoeld, hoewel dat niet expliciet is genoemd. Maar laten we vooral niet vergeten dat ISIS en jihadisten in het algemeen eveneens extreemrechts zijn. Het zijn islamitische versies van extreemrechts. Zowel ISIS als Duits extreemrechts geloven in een dictatoriale, sterke leider die een staat beter zal besturen dan democratisch gekozen politieke leiders.

Dat de aanslagen het gevolg zijn van een strijd tussen verschillende gangs is niet absurd. Zo kennen we die bijvoorbeeld in Irak waar diverse groepen elkaar bevechten, vaak op grond van ofwel sjiitische dan wel soennitische opvattingen. In het Westen lijkt zo’n primitieve strijd ook steeds meer terrein te winnen. Daar gaat het dan tussen nationalistisch extreemrechts van Europese origine en islamitisch extreemrechts dat zich onder de banier van ISIS schaart.

Behalve door elkaar te verketteren is volgens extreemrechts links de schuld van alles. Anders Behring Breivik was daar expliciet in. En jihadisten hebben gepoogd Malala Yousafzai, later Nobelprijswinnares voor de Vrede, te vermoorden vanwege een in hun ogen links thema als onderwijs aan meisjes.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.