In antwoord op het neerhalen van een Syrisch gevechtsvliegtuig door de Amerikanen, hebben de Russen gedreigd alle Amerikaanse vliegtuigen ten westen van de Eufrates neer te zullen schieten.


De Russen verwijten de Amerikanen geen contact met hen opgenomen te hebben voordat ze het Syrische vliegtuig neerschoten. De Russen en Amerikanen beschikken over een speciaal communicatiekanaal om dergelijke incidenten te vermijden. Het Russische persbureau TASS meldt dat het Russische Ministerie van Defensie heeft gezegd ‘alle vliegende objecten’ in gebieden waarin de Russische luchtmacht opereert vanaf nu uit lucht te zullen knallen.

Mocht dat inderdaad gebeuren, dan is het leed natuurlijk niet te overzien. Mogelijk eindigt alles tóch met een ‘bang’ in plaats van een ‘whimper’.

Bron: Ha’aretz

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter13Share on Facebook0Share on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.