Bij een aanslag even ten zuiden van de Egyptische hoofdstad Caïro zijn vijf agenten om het leven gekomen. Drie onbekende schutters op motoren openden het vuur op een politiewagen. De schutters stalen de wapens en de radio’s van de slachtoffers, waarna ze probeerden de lichamen in brand te steken. Toen zich een menigte begon te verzamelen kozen ze echter het hazenpad.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist, maar vermoedelijk is ze het werk van het Egyptische filiaal van ISIS. De groep was tot voor kort vooral actief in de Sinaï, maar het afgelopen jaar heeft ze haar activiteiten uitgebreid tot andere delen van het land. De gevechten in de Sinaï hebben de afgelopen jaren aan honderden militairen en politieagenten het leven gekost. Vorige week nog kwamen 23 militairen om het leven bij een zelfmoordaanslag.

Bron: Al Jazeera

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.