Het dodental bij de aanslag op een moskee in de Sinaï is inmiddels opgelopen tot 235. Dat meldt de Egyptische staatstelevisie. Tenminste 130 mensen zijn gewond geraakt. Daarmee is het de dodelijkste aanslag uit de Egyptische geschiedenis. 

De aanslag vond plaats in het dorp al-Rawda, kort na afloop van het vrijdaggebed. Volgens lokale media brachten de aanvallers eerst explosieven aan, om vervolgens het vuur te openen op de aanwezigen.

De aanslag is nog niet opgeëist. Het Egyptische legert voert al jaren een bloedige oorlog met aan ISIS gelieerde islamistische opstandelingen in de Sinaï.

– De al-Rawda-moskee in Bir-el-Abed geldt als soefistische moskee. Op zich niet uitzonderlijk in Egypte, waar het soefisme aangehangen wordt door ongeveer een derde van de islamieten. Naar verluidt riepen de aanslagplegers “Dood aan de Kharidjieten” – alsof het aanhangers van de vroegste afsplitsing van het soennisme betreft.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.