Bij een aanval van Russische huurlingen op een Amerikaanse basis en een olieraffinaderij in Syrië zijn volgens getuigen 200 huurlingen om het leven gekomen. De Amerikanen schatten het aantal doden lager in. Volgens hen zijn bij de aanval zo’n 100 aanvallers om het leven gekomen. Zeker 200 aanvallers zouden gewond zijn geraakt.

De aanval vond plaats in de regio Deir Ezzor, ten zuidoosten van Raqqa. Rusland zegt dat de huurlingen volledig op eigen houtje handelden, iets wat heel goed mogelijk is. Veel Russische huurlingen die momenteel aan de zijde van Assad vechten, hebben ervaring opgedaan in de Donbass, waar ze ook al bekend stonden om hun eigengereide optreden. De VS hebben de Russische verklaring geaccepteerd.

Wie de huurlingen betaalt is onduidelijk. Veel vingers wijzen naar de Wagner Groep, een particuliere militaire uitvoerder vergelijkbaar met het veel bekendere/beruchtere Amerikaanse Blackwater (inmiddels omgedoopt tot Academi). Over de banden van Wagner met de Russische regering bestaat veel onduidelijkheid. Volgens sommigen is de Wagner Groep in feite weinig meer dan een mantelorganisatie van het Russische Ministerie van Defensie.

Update: het gaat lekker

Bron: Bloomberg

 

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.