Behalve vliegtuigenbouwer is het Frans-Duitse bedrijf Airbus ook wapenfabrikant. Maar toen Marcha van Wijk wilde protesteren omdat een medewerker op de universiteit kwam spreken, werd ze weggestuurd.

Op 29 maart organiseerde de Faculteit Sociale Wetenschappen een career college. Drie alumni kwamen vertellen hoe het is om in human resource management te werken. Ze werkten bij Randstad, Philips en Airbus. En die laatste, daar gaat het mij om. Airbus is namelijk niet, zoals veel mensen denken, slechts een vliegtuigenbedrijf. Het is ook het op een na grootste wapenbedrijf van Europa.

In het rapport ‘Oorlog aan de grenzen’ van Mark Akkerman is te lezen op hoe Airbus verdient aan vluchtelingen (zie www.stopwapenhandel.org). Om te beginnen produceert het bedrijf wapens die aan Syrië worden verkocht. Daarnaast levert Airbus wapens aan landen als Qatar en Saoedi-Arabië, die op hun beurt weer wapens doorspelen aan rebellen in Syrië en bombardementen uitvoeren in Jemen.

– Lees verder bij de bron, Mare

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.