Bij twee zelfmoordaanslagen zijn gisteren in Pakistan zeker 134 mensen om het leven gekomen. Bij een aanslag in de provincie Balochistan kwamen 129 mensen om het leven. Bij een aanslag die even eerder plaatsvond in het noorden van het land werden tenminste 4 mensen gedood.

De aanslag in Balochistan vond plaats tijdens een verkiezingsbijeenkomst van de Balochistan Awami Party (BAP), een afsplitsing van de conservatieve  Pakistan Muslim League. De aanslag in Ballu, in het noordwesten van het land, vond plaats na afloop van een verkiezingsbijeenkomst van Jamiat Ulema-e Islam (F). Later deze maand vinden er verkiezingen plaats in Pakistan.

Beide aanslagen zijn tot op heden niet opgeëist. Zowel de jihadistische Lashkar-e-Jhangvi als separatistische Baloch-nationalisten hebben eerder aanslagen gepleegd in Balochistan. De aanslag in Ballu zou het werk kunnen zijn van de Pakistaanse Taliban (Tehrik-e-Taliban, niet te verwarren met de Afghaanse naamgenoten).

 

 

 

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.